Real: „Arra kért, hogy takarítsam el a sz.r embereket, mint a Ramos” – Mourinho

Vágólapra másolva!
2016.09.25. 17:21
null
Mourinho: „Pérez imád engem” (Fotó: AFP)
Az angol sajtó folyamatosan csöpögtet részleteket Robert Beasley napokban megjelent botránykönyvéből, amely José Mourinho karrierjéről, életéről szól, és tele van a szerző, valamint a portugál vezetőedző beszélgetéseivel. Az Arsene Wengerhez intézett, nagy port kavaró szavak után újabb részlet bukkant fel, amely korábbi klubját, a Real Madridot érinti.

 

José Mourinhót meglepte, amikor 2015 nyarán a Real Madrid Rafa Benítezt nevezte ki vezetőedzőnek. „Ez nem lehet igaz, megkapja az állást” – küldte e-mailben José Mourinho a könyv szerzőjének, a hozzá közel álló Robert Beasley újságírónak.

Azt is elárulta, hogy akkoriban Florentino Pérez (a Real Madrid elnöke) őt is megkereste, és felajánlotta neki, hogy térjen vissza a csapat élére. Mourinho 2013-ban hagyta el a spanyol fővárost, miután három szezonon keresztül nem tudott bejutni a Bajnokok Ligája döntőjébe.

José Mourinho: Up Close and Personal (Forrás: Twitter)
José Mourinho: Up Close and Personal (Forrás: Twitter)

„Az elnök imád engem, azt akarta, hogy menjek vissza és tegyek rendet, takarítsam el a sz.r embereket, mint Pepe, Casillas, Ramos, Marcelo. Azt feleltem neki, hogy már túl késő” – olvashatóak Mourinho szavai a könyvben.

„A neve és népszerűsége miatt Zidane kinevezése már akkor is szóba került, de kész káosz volt, amit a Castillánál művelt, az elnök tartott a túl nagy kockázattól. Klopp neve szintén benne volt a kalapban, de Rafa egyáltalán nem” – mondta José Mourinho. Végül Benítez kapta meg a vezetőedzői széket, de nem bírta sokáig, januárban a tartalékcsapatnál tevékenykedő Zidane váltotta.

Mourinho és Benítez kapcsolata elég feszült múltra tekint vissza, a két szakember finoman szólva nem kedveli egymást. Amikor 2012-ben a spanyolt szezon közben a Chelsea ideiglenes menedzserének nevezték ki, Mourinho csak annyit írt: „Dagadt Rafa a cfc-nél – derül ki szintén a könyvből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik