Real: Ancelotti a PSG, C. Ronaldo pedig Ibra ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.02. 11:01
Nem sokat vár az év első fellépésre a PSG és a Real Madrid: a francia és a spanyol sztárcsapat ma 15.45 órától (Tv: Digi Sport1) Dohában játszik barátságos mérkőzést egymással. A két húzónév, Cristiano Ronaldo és Zlatan Ibrahimovic a vb-pótselejtezőt követően ismét farkasszemet nézhet egymással a pályán.

A spanyolok konkrétan 11 ezer kilométert utaznak – az odaút hat és fél óráig tartott tegnap, míg a mérkőzést követő fogadás után azonnal visszautaznak Madridba –, mielőtt visszatérnek a hétköznapi munkához edzőközpontjukba, és hangolódnának a január 6-ai bajnokira, amikor a Santiago Bernebéuban a Celta Vigót fogadják.

Cristiano Ronaldo (balra) és Zlatan Ibrahimovic rendhagyó
helyszínen csap össze egymással (Fotó: Reuters)
Cristiano Ronaldo (balra) és Zlatan Ibrahimovic rendhagyó helyszínen csap össze egymással (Fotó: Reuters)

Nem tartott a kerettel Iker Casillas, akinek gyermeke a napokban születhet meg, ezért felmentést kapott. A kapus így videokonferencia-beszélgetésen tart előadást a madridiakkal májusban szerződést kötő katari akadémia kapusainak. A csapat – utóbbi hónapokban kispadoztatott – kapitánya mellett a spanyol fővárosban maradt Fabio Coentrao, Raphaël Varane és Gareth Bale is, akik nem teljesen egészségesek, és mivel ma úgy sem játszottak volna, külön edzenek. Álvaro Morata gyomra azonban már rendbe jött, így az egészségesnek nyilvánított 21 éves támadó is az utazó keret tagja lett.

A két együttes nem véletlenül boltik egymásba rögtön az év elején és pont Katarban. Carlo Ancelotti nyári elengedését követően került be ez a feltétel a szerződésbe. A katari tulajdonosi háttérrel működő PSG a nyáron végül némi huzavonát követően úgy engedte el az olasz trénert – akinek nagyon mehetnékje volt –, hogy a baráti szálak megmaradtak. És a gazdaságiak is... Bár a katariak sportdiplomáciai helyzete Spanyolországban is erős.

A helyszínre csupán tegnap befutó madridiakkal ellentétben a franciák már vasárnap óta Dohában tartózkodnak. Az akklimatizációjukkal tehát nem lesz gond.

Pikánsnak ígérkezik Cristiano Ronaldo és Zlatan Ibrahimovic párharca, amelynek tétje ezúttal csupán a presztízs. Esetükben azonban a szakmai előmenetelére rendkívül hiú két klasszis csap össze, aligha hagyja bármelyikük is a csillogást a másikra. Főként a vb-pótselejtezőt követően. A svédeket az utolsó lépcsőfokon éppen a portugálok gáncsolták el a brazíliai részvételtől. A portugáliai 1–0-s hazai győzelmet követően a svédországi visszavágót 3–2-re nyerték meg a déliek. Cristiano Ronaldo négy, Zlatan Ibrahimovic két gólt szerzett a párharc során, rajtuk kívül egyik csapattárs sem volt eredményes.

A svéd ráadásul állandóan önmagát fényezi, a szerénységet vélhetően még hírből sem ismeri, és saját magát tartja a világ legjobb labdarúgójának. No, és néha Lionel Messit... A FIFA-Aranylada legnagyobb favoritjának tartott portugálnak ez aligha esik jól, márpedig ő a szavak helyett többnyire a pályán szeret bizonyítani és revánsot venni.

A Real és a PSG a szezonban már játszott egy tétnélküli találkozót, július 27-én Göteborgban Karim Benzema egyetlen találata döntötte el a felkészülési összecsapást. A svéd és a portugál akkor kezdőként lépett pályára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik