Real: a Marca szerint a madridiak előnyben vannak a Tajti-versenyben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.06. 15:06
A héten a Nemzeti Sport Online-on is foglalkoztunk azzal, hol folytathatja a pályafutását Tajti Mátyás, a Puskás Akadémia 15 éves játékosa, aki iránt a Barcelona és a Real Madrid is érdeklődik. Most a madridi Marcánál is téma a játékos jövője – a fővárosi lapnál úgy vélik, a blancók előnyben vannak a tehetségért folyó versenyben.

„A Real vezet a magyar ékszerért folyó versenyben" – írja a Tajti Mátyásról szóló cikkének címében a marca.com.

„Tajti Mátyás aláírásáért a Real Madrid és a Barcelona is versenyez, miközben minden jel azt mutatja, hogy a Real tudja majd megszerezni a játékost" – írja cikkében Rubén Jiménez.

A szerző leírja, hogy Tajtira tavaly ősszel a Gheorghe Hagi akadémiája által szervezett Kelet Csillagai Kupán figyelt fel a Barcelona, és decemberben tesztelésre is hívták. Ezt követően, januárban viszont a Puskás Akadémia és a Real Madrid között meglévő együttműködés révén a királyiak ugyancsak meghívták magukhoz a tehetséget. A Realnál elégedettek voltak vele, és kezdeményezték is a szerződtetését.

Tajti azonban csak nyáron írhat alá, hiszen akkor tölti be a 16. életévét, és a FIFA szabályai akkor teszik lehetővé a külföldi szerződését. A Marca ezen kívül hozzáteszi, Tajtira áprilisban még vár egy végső teszt, amikor a Puskás-Suzuki-kupán a Puskás Akadémia a Real Madriddal is találkozik majd.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik