K. D. 2020.01.13 09:27 Frissítve: 2020.01.13 09:57

Real: a klub történetének legokosabb kiállítása ez? – videó

Mint beszámoltunk róla, a Real Madrid lett a spanyol Szuperkupa győztese, miután Szaúd-Arábiában tizenegyesekkel legyűrte a döntőben az Atlético Madridot. A meccs embere Federico Valverde lett – annak ellenére, hogy a meccs hajrájában felmutatták a piros lapot a blancók uruguayi játékosának. Illetve, talán pont a kiállítása miatt is kapta meg ezt a díjat…

 

Hatalmasat harcolt egymással a kupadöntőben a Real Madrid és az Atlético Madrid, és a védelmek hibátlanul verték vissza a támadásokat. Egészen a 115. percig…

Ekkor ugyanis egy Atlético-kontra végén tökéletesen sikerült kiugratni Álvaro Moratát, aki egy az egyben vezethette volna Thibaut Courtois-ra a labdát.

RFEF on Twitter

Jött azonban mögötte a végig fantasztikusan játszó Federico Valverde, aki korát meghazudtolva villámgyorsan meghozta a legjobb döntést, és végrehajtott egy taktikai szabálytalanságot, így megállította Moratát.

Ezért persze azonnal kiállították az uruguayit, de ha nincs a belépője, könnyen lehet, öt perccel a vége előtt megnyerik a meccset a „matracosok”.

Így azonban csak egy szabadrúgást kapott a csapat, a Real Madrid kihúzta tíz emberrel ezt a néhány percet, és végül, mint ismert, tizenegyesekkel megnyerte a Szuperkupát!

A szurkolók a közösségi oldalakon már úgy emlegetik Valverde megmozdulását, mint „a klub történetének legokosabb kiállítása”.

„Borzasztóan sajnálom, elnézést is kértem a meccs után Moratától, de talán ő is megérti, egyszerűen nem tehettem mást. Ez volt az egyetlen lehetőségem, hogy megmentsem a csapatomat” – idézi az El Chiringuito TV a meccs után nyilatkozó Valverdét.

Sokat elmond egyébként az uruguayi kiállításáról, hogy amikor elindult az öltözőbe, az ellenfél vezetőedzője, Diego Simeone is megveregette a vállát…

Ez még Simeonénak is tetszett… (Fotó: Twitter)
2020.03.29 14:24:18

Spanyol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Már 15 évesen a felnőttekkel edzett, Arteta és Iniesta is amondó, a legnagyobb tehetség volt köztük.

2020.03.21 10:41:11

Spanyol labdarúgás HUBER TAMÁS

Negyvenéves lett a brazilok klasszisa, aki pályafutása során mindent megnyert, amit csak egy labdarúgó nyerhet.

2020.03.18 20:04:01

Spanyol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A szlovén városkából induló kapusnak jólesik a dicséret, de egy BL-győzelemért minden egyéni elismerését odaadná. Portré.

2020.03.08 16:50:38

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nagyon nem ment Sevillában a győzelmi kényszerben lévő madridiaknak, a Barcelona nagy örömére.

2020.03.07 18:09:19

Spanyol labdarúgás H. D.

Quique Setién csapata sokáig szenvedett, de egy tizenegyesből szerzett góllal nyert.