Real: 300, 213, 36, 7 - CR Puskás mellett, legendát előzött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.05. 21:31
null
CR szárnyalt (Fotó: Reuters)
Cristiano Ronaldo nagyszerűen futballozva, madridi pályafutása talán legjobb találkozóját produkálva öt gólt rúgott a Granadának, ezzel pedig rekordok sorát döntötte meg.

300
CR 2009-ben érkezett a spanyol fővárosba, és kevesebb mint hat szezon alatt, a Granada elleni „mesterötössel” – a Marca számításai szerint – már kereken háromszáz gólnál jár. A portugál klasszis ezzel a Real Madrid örökös házi góllövőlistáján hét találatra megközelítette a legendás Alfredo Di Stéfanót, az éllovas Raúltól pedig már csak 23 gólra van.

Gyors, gyorsabb, CR
A portugál a Granada ellen a 30. és a 38. perc között háromszor zörgette meg a hálót, ezzel karrierje leggyorsabb mesterhármasát hozta össze.

A második félidőben aztán jött még kettő, ezzel egyéni csúcsot javított, hiszen bár négy gólig kétszer is eljutott a blancók mezében, ötöt még egyszer sem tudott vágni madridi játékosként.

Ancelotti: Ezek után hogy rakjam ki CR-t?
„CR a csapattal együtt fejlődik, és napról napra jobban futballozik. Sosem lőtt még a Real játékosaként öt gólt egy meccsen, egy ilyen szereplés mindannyiunknak hatalmas lökést ad. A játékosaim frissek, most már nem rotálhatok. Egy ehhez hasonló teljesítmény után mégis hogy rakjam ki Cristiano Ronaldót? Semmi értelme nem lenne…” BŐVEBBEN ITT»

Messi az élen
A spanyol bajnokságban összesen 213 találatnál jár a Real Madrid hetese, így a vasárnapi teljesítményével megelőzte a Celta Vigóban, a Realban, valamint a Deportivóban és a Granadában is futballozó Pahinót, és feljött a liga örök góllövőlistájának nyolcadik pozíciójába.

Az élen továbbra is Lionel Messi áll, aki eddig 275-ször zörgette meg a hálót a La Ligában.

Érdekesség, hogy egy másik adatot tekintve CR így is jobb, hiszen míg a Barcelona argentin klasszisa meccsenként 0.9 gólt szerez, addig Ronaldo átlaga 1.1 felett van, és rohamléptekkel közelít az élboly felé.

De kié lesz az Aranycipő?
Szezonbeli 36. találatával megnyugtató előnyre tett szert a portugál az Aranycipő-versenyben, ugyanis a „mesterötössel” már 72 pontnál tart, míg a Celta Vigo ellen pályára lépő Lionel Messi most 32 góllal, azaz 64 ponttal a második helyen áll a listán.

Klasszisok versenye
Van, ahol Messi előtt, van, ahol Messi mögött, sőt, van, ahol Messi mellett található CR. A Real Madrid klasszisa a 24. olyan találkozóját játszotta, amelyen legalább háromszor betalált, ezzel pedig beérte Lionel Messit.

Ötöt vágott, legendát előzött (Fotó: Reuters)
Ötöt vágott, legendát előzött (Fotó: Reuters)

A hetes a hetedik
Cristiano Ronaldo a Real Madrid hetedik játékosa, aki egy mérkőzésen öt gólt szerzett. Olyan legendák mellé lépett így a portugál, mint Puskás Ferenc, vagy épp Miguel Munoz.

Legutóbb a jelenleg a spanyol negyedosztályban futballozó, 39 esztendős Fernando Morientes volt képes hasonlóra, a spanyol a 2001–2002-es idényben mattolta ötször a Las Palmas kapusát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik