Real: 2006-ban sokallták Neymarért a 60 ezer eurót

Vágólapra másolva!
2013.09.05. 12:34
null
Neymar madridi átigazolás lapja (Fotó: as.com)
Hét éve a Real Madridnál járt kéthetes próbajátékon a Barcelona labdarúgócsapatának egyik jelenlegi klasszisa, az akkor 14 éves brazil Neymar, akinek viszont hiába volt meg az aláírt szerződése, be már nem mutatkozhatott a „királyiaknál”, mert a fővárosi klubnál sokallták érte a 60 ezer eurót.

A már akkor is gyöngyszemként elkönyvelt Neymar az édesapjával, valamint menedzserével, Wagner Ribeiro érkezett, és tartózkodott két hétig a madridiak valdebebasi hadiszállásán. Ott elnyerte a szakmai megfigyelők tetszését, akik elindították az átigazolási kérelmét, azzal a nem titkolt céllal, hogy a 2005–2006-os korosztályos idény hajrájában már pályára is lépjen. Többek között bizonyos Daniel Carvajal csapattársaként...

Ez azonban egy rendkívül viharos időszaka volt a madridi klubvezetésnek. A mostani elnök, Florentino Pérez akkor éppen távozni kényszerült, és a hosszabb távra beiktatott utódja, Ramón Calderón előtt, február 27. és július 2. között még ketten is irányították a „királyiakat”. Így Ramón Martínez a szakmai stáb részéről hiába javasolta Neymar szerződtetését, az ideiglenes vezetőség – név szerint a döntési helyzetben lévő Carlos Martínez de Albornoz általános sportigazgató – nem mert a 60 ezer euró kiadás okán felelősséget vállalni egy tizennégy éves gyerekért.

Egyes források szerint kapcsolt – még időben – a Santos, amely egymillió brazil realt, hozzávetőleg mintegy 97 millió forintot adott a támadónak a maradásért, és hogy hagyjon fel az ifjúkori haknival Európában.

Neymar végül hosszasan kérette magát, de idén nyáron elhagyta szülőhazáját, és 57 millió euró ellenében a Barcelonához igazolt, bár erőteljesen udvarolt neki „volt klubja", a Real Madrid is.

NEYMAR GYEREKKÉNT IS VARÁZSOLT

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik