R. Madrid: a portugál védő a bíróságon elismerte, csalt a KRESZ-vizsgán

Vágólapra másolva!
2017.03.18. 12:52
null
Coentraónak a KRESZ-szel voltak gondjai, a vizsgával viszont nem (Fotó: AFP)
Fábio Coentrao, a spanyol élvonalbeli Real Madrid 29 esztendős labdarúgója bevallotta, négyezer eurót fizetett egy portugáliai autósiskolának azért, hogy a KRESZ-vizsgán segítséget kapjon.

 

Az 51-szeres portugál válogatott balhátvédet tanúként hallgatta meg a bíróság: Coentrao elismerte, hogy 2012-ben a Vila Verde-i autósiskolában négyezer euróért cserébe a vizsgáztató kézjelekkel segített neki a KRESZ-vizsgán – számolt be róla az O Jogo. Bevallása szerint saját kútfőből csak a kérdések felére tudott volna válaszolni.

Coentrao 2011-ben igazolt a Real Madridhoz, és mint elmondta, az idő teltével egyre sürgősebb lett a jogosítvány megszerzése, hogy könnyebben tudjon edzésre járni.

A mostani szezonban a „királyi gárdában” mindössze négy tétmérkőzésen pályára lépő futballista háromezer eurós bírságot kapott, amit egy jótékonysági alapítvány számára kell befizetnie.

A Vila Verde-i autósiskola ellen indult eljárás 47 vádlottja között vizsgáztatók, oktatók és egyéb munkatársak is vannak. Állítólag az iskola arról vált híressé, hogy átlagosan 1000-1500 euróért cserébe „megkönnyítette a vizsgázók életét”. A vád szerint öt vizsgáztató több mint egymillió eurót gyűjtött össze az évek során.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik