Az Atléticót majdnem lesújtotta a Rayo villáma

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.25. 21:55
null
Mario Mandzukic adós maradt a góllal élete első spanyol bajnokiján (Fotó: Reuters)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság első fordulójának záró mérkőzésén a címvédő Atlético Madrid városi vetélytársához, a nyáron alapos vérátömlesztésen áteső Rayo Vallecanóhoz látogatott, de nem tudta megismételni a Szuperkupán nyújtott kitűnő játékát, így még örülhetett is, hogy egy pontot legalább hazavihetett.

SPANYOLORSZÁG, PRIMERA DIVISÓN
1. FORDULÓ
Rayo Vallecano–Atlético Madrid 0–0
Madrid, 22.00, Vezette: Jesús Gil Manzano

Az Atlético Madrid pénteken megnyerte a spanyol Szuperkupát, és akkor megbizonyosodhattunk róla, hogy nagyon masszív maradt a bajnok a távozók ellenére is. A Rayo ellen természetesen csak a győzelem volt elfogadható, bár a madridi kiscsapat ellen az utóbbi időben rengetegen megszenvedtek.

Diego Simeone csak azért szenvedhetett, mert egy fülkéből kényszerült megnézni a meccset, hiszen a Szuperkupán történt bíróbúbolása és más szabályszegése éppen nyolcmeccsnyi eltiltást ért.

Az első félidőben óriási küzdelmet láthattunk a pályán, mert a Rayo nagyon lelkesen vetett magát a küzdelembe. Igazi helyzetet nem tudott ugyan kialakítani a hazai csapat, de a közönsége megállás nélkül űzte a játékosokat.

Az Atlético ugyanakkor nem lehetett büszke az első félidőben nyújtott teljesítményére, mert a bajnokcsapat nehezen tudott mit kezdeni a sokszor piócaként tapadó Rayo-játékosokkal. Ennek ellenére Mandzukic két gólt is szerezhetett volna, de csak az oldalhálóig jutott.

Az első félidőben nem született gól, és helyzetből sem sokat lehetett feljegyezni. 0–0

A második félidőben minden ugyanott folytatódott, ahogy az elsőben abbamaradt. Az Atlético egyszerűen nem tudta játszani a játékát, annyira harcosan vetette magát a küzdelembe a Rayo. A hazaiak sem találták el ugyan a kaput, de rendszeresen megszerezték a lecsorgó labdákat, és egyre-másra vezették a támadásokat.

Az Atlético a meccs utolsó negyedében nagyon beszorult, de jól állt a lábán a védelme. Ha mégis eljutott a labda a kapuig, akkor ott volt Moyá, aki többször is szépen védett. A 71. percben például Manucho fejesét tolta ki a jobb alsó sarok elől.

Gyengén játszott a bajnok, a második félidőben eltűntek a csatárai, le is kellett cserélni Mandzukicot és Griezmannt is. A Rayo Vallencano viszont mindent megtett a győzelemért, de néha szerencséje sem volt a hazaiaknak. Maradt a gól nélküli döntetlen, ami a hazaiaknak siker, az Atléticónak pedig blama. 0–0

A TALÁLKOZÓ ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik