Primera División: szabotázs, sötét Vallecas, elhalasztott Rayo-Real

Vágólapra másolva!
2012.09.23. 21:41
null
A drukkerek a Vallecas előtt várakoztak... (Fotók: Reuters)
Címkék
A madridi Vallecas stadionban nem tudták elkezdeni a kiírt időpontban a Rayo Vallecano–Real Madrid spanyol élvonalbeli találkozót, mivel megrongálták a kandeláberekhez vezető kábeleket, így a világítás egy része nem működött. A mérkőzést hétfőre halasztják, a kezdés 19.45 – a világításért a Spanyol Labdarúgóliga (LFP) első embere személyesen vállalt felelősséget.


PÓTLÁS 19.45-KOR

Bár a Real Madrid azt kérte a spanyol szövetségtől, hogy hétfőn, azaz ma délután, napfényes időben pótolják a találkozót, a Rayo és az LFP ragaszkodott a 19.45-ös kezdéshez. A Real vezetősége amiatt aggódik, hogy megismétlődik a vasárnapi szabotázs, és a sűrű nemzetközi program miatt nehézkes lesz a mérkőzés pótlása. Az LFP vezetője személyes garanciát vállalt arra, hogy rendben lezajlik a találkozó.

Először azt jelentették be a szervezők, hogy a mérkőzést minimum 40 perces késéssel kezdhetik el – a szurkolók eközben a Vallecas előtt várakoztak (nem tudtak átmenni a beléptetőkapukon, és a rendőrség sem engedte be a hazai drukkereket). A szerelők közben dolgoztak a világítás helyreállításán, és az idővel is küzdöttek: 22 óráig kaptak határidőt.

„Megteszünk mindent a gyors javításért, hogy lejátszhassuk a mérkőzést. A rendőrségnek meg kell kezdenie a nyomozást a szabotázs miatt” – közölte a Rayo elnöke, Raúl Martin Presa. Nem jött össze: a Canal+ televíziós társaság tudatta, a világítás nem megfelelő volta miatt nem tudja vállalni a közvetítést. Végül Fernández Borbalán játékvezető döntött: a mérkőzést elhalasztották, az új kezdési időpontot a Spanyol Labdarúgó-szövetség határozta meg.

 

...a szerelők dolgoztak...
...a szerelők dolgoztak...
...a stadionban pedig a félhomály volt az úr
...a stadionban pedig a félhomály volt az úr

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik