Primera División: Luis Enrique távozik a Celta kispadjáról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.16. 14:42
Távozik a spanyol Celta Vigo vezetőedzői tisztségéből Luis Enrique, aki elmondása szerint nagyszerűen érezte magát a klubnál, és bár biztos benne, hogy jobb eredményt is el tudtak volna érni, így is büszke a teljesítményükre.

A 44 éves szakember 2013 nyarán vette át a galiciai együttes irányítását, amellyel egy fordulóval a vége előtt a nyolcadik helyen áll a Primera Divisiónban.

„Nagyon jól éreztem magam Vigóban. Nagyszerű időszakot töltöttem itt, de voltak nehézségek is, például a családomtól távol élni – mondta a sajtótájékoztatón Luis Enrique. – Szomorú nap ez számomra, nagyon kötődtem a klubhoz és az összes alkalmazotthoz.”

„Külön szeretnék megemlékezni a játékosokról, akik a legjobb emberek, akiket valaha edzettem – tette hozzá a szakember. – A Celta minden bizalmat megadott nekem, támogatott a nehéz időkben, ezt a támogatást próbáltam a játékosok számára továbbítani. Próbáltam meghálálni ezt a bizalmat a klubnak a munkámmal, az erőfeszítéseimmel és végül az eredményekkel. Nagyon kritikus vagyok, állítom, hogy jobban is teljesíthettünk volna, de büszke vagyok az eredményeinkre.”

A korábban a Romát is irányító Luis Enrique elmondta még, hogy már az első naptól kezdve úgy érezte, összeillenek a csapattal, és hogy egyelőre nem tudja, melyik csapatnál folytatja edzői pályafutását.

„Hiszik vagy sem, még nem tudom, hol folytatom” – válaszolta a Barcelonával kapcsolatos kérdésekre a katalán csapatot korábban játékosként már erősítő Luis Enrique.

További hír a spanyol élvonalból, hogy a Celta Vigo mellett az Espanyol mestere, Javier Aguirre is távozik a szezont követően. Arról, hogy ki váltja az 55 éves mexikói szakembert, egyelőre nincs hír.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik