Pellegrini szerint nincs Ronaldo-függőség

Vágólapra másolva!
2010.05.06. 13:40
null
Ronaldo a társaknak köszönte meg mesterhármasát (Fotó: Action Images)
Címkék
A Real Madrid Mallorca elleni sikere után (4–1) Cristiano Ronaldo mesterhármasával van tele a spanyol sajtó, ám a „királyi gárda" vezetőedzője, Manuel Pellegrini és Jorge Valdano általános igazgató úgy véli, a blancók nem függnek a portugál játékostól.

Cristiano Ronaldo megszerezte első mesterhármasát a Real Madrid játékosaként, ezzel egy gólra megközelítette a szintén eredményes Gonzalo Higuaínt a góllövőlistán. A portugál futballista azonban nem a házi gólkirályi címre, hanem a bajnoki aranyra pályázik.

„Bíznunk kell benne, hogy a Barcelona pontot veszít. Remélem, hogy ez a Sevilla elleni találkozón megtörténik. Nem tudom, hogy több gólt szereztem volna, ha nem sérülök meg. A társaim minden dicséretet megérdemelnek, mivel nagyon sokat segítettek a Realnál töltött első idényemben. Ez még csak az első évem, de nagyon szeretnék trófeát nyerni itt. Nagyon fontos sikert arattunk. Nem volt könnyű, de az edző a szünetben megnyugtatott minket, és sikerült még három gólt szereznünk" – mondta Ronaldo.

Jorge Valdano, a „királyiak" általános igazgatója természetesen nagyon elégedett volt Ronaldo teljesítményével, de elutasítja, hogy a portugál játékostól függne a Real Madrid.

„Cristiano Ronaldo nagy játékos, és ezt már többször megmutatta. A csapat tudta, hogyan játsszon, de ez volt Ronaldo legmeghatározóbb mérkőzése ebben a szezonban. A hátán vitte a csapatot. Ennek ellenére az együttes nem függ Ronaldótól. Két hónapig sérült volt, a Real pedig vezette a bajnokságot. Nincs Ronaldo-függőség, de nagyon fontos számunkra" – mondta Valdano.

Manuel Pellegrini vezetőedző szerint sem csak Ronaldótól függ a Real Madrid, és a chilei szakember kíváncsi lenne, hogy a Barcelona mit kezdene Lionel Messi nélkül.

„Kiegyensúlyozottan kell kezelni Cristiano Ronaldo teljesítményét, ő nagyon fontos játékos. Rendkívül nagy szerepe van a csapatban, de a Mallorca elleni meccsen az egész együttes munkáját ki kell emelnem. Ne feledjük azt sem, hogy két hónapig nélküle játszottunk ebben a szezonban, és mégis hoztuk az eredményeket. Szívesen megnézném a Barcelonát, ha két hónapig Messi nélkül kellene helytállnia! Ronaldo kivételes képességű játékos" – mondta Pellegrini.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
 
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,ll,2009/36,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik