Női foci: új európai rekord? 48 ezren a spanyol rangadón

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.01.31. 11:25
Szerdán 48 121 néző tekintette meg a helyszínen az Athletic Bilbao–Atlético Madrid női labdarúgó-mérkőzést a spanyol Királynő-kupában, ami a spanyol szövetség szerint klubszinten rekordot jelent Európában.

A kupa negyeddöntőjében a vendég fővárosi együttes 2–0-ra nyert a San Mamés Stadionban, ezzel bejutott az elődöntőbe.

Az első osztályú bilbaói férficsapatnál – amely története során a Barcelona és a Real Madrid társaságában mindig az élvonalban szerepelt – a jelenlegi idényben „csak” 46 860 néző a rekord a hazai bajnokikon.

Az angol szövetség (FA) ugyanakkor 53 ezer nézőt tart nyilván a Dick, Kerr’s Ladies és a St. Helen's Ladies találkozóján, amelyet 1920-ban a liverpooli Goodison Parkban rendeztek.

Női labdarúgó-mérkőzésen a világcsúcsot az 1999-es világbajnoki döntő jelenti: a pasadenai Rose Bowl stadionban 90 185 néző látta, hogy a házigazda amerikai válogatott 0–0-s végeredmény után tizenegyespárbajban jobbnak bizonyul a kínai csapatnál. Európában a rekord ugyancsak egy válogatott találkozó: 2014 novemberében 55 ezer néző váltott jegyet a londoni Wembley Stadionba az Anglia–Németország (0–3) felkészülési mérkőzésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik