Mourinho-Pellegrini 11-0

Vágólapra másolva!
2012.01.03. 13:46
null
Mourinhót eddig nem tudta meglepni Pellegrini csapata (Fotó: Action Images)
Címkék
A spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzéseit rendezik ma este. A legnagyobb érdeklődéssel várt párosítás természetesen a Real Madrid–Málaga lesz. Ráadásul érdekes összecsapásra van kilátás, hiszen a „királyiak" korábbi trénere, a már a Málagát irányító Manuel Pellegrini visszatér a Bernabéuba. A chilei szakember irányításával andalúziai csapata a legutóbbi két meccsét „összesítésben" 11–0-ra bukta el José Mourinho Real Madridja ellen.

A Real Madridot irányító José Mourinho a Málaga elleni nyolcaddöntő előtt nagyon titkolózott, nem akarta elárulni, hogy kiknek szavaz bizalmat a 22 órakor kezdődő összecsapáson.

ÉRDEKESSÉGEK

A Real Madrid sorozatban a nyolcadik győzelmére készül a Király-kupában.

 

A blancók legutóbb az előző sorozat negyeddöntőjében kaptak ki, akkor a visszavágón a Levante 2–0-ra győzött Mourinhóék ellen. Az első meccset a „királyiak" nyerték 8–0-ra...

 

A Málaga támadója, Ruud van Nistelrooy pályafutása során 96 mérkőzésen 64 gólt szerzett a Real Madrid színeiben.

 

A Málaga egyszer sem hódította el a Király-kupát. A legjobb szereplése az 1972–1973-as szezonban volt, amikor az elődöntőig menetelt a csapat. A Real Madrid 18-szor nyerte meg a kupát.

„Már döntöttem a csapat összeállítását illetően, de még a futballistáim sem tudják, hogy ki fog játszani. Egyáltalán nem tervezünk a negyeddöntőre, egész egyszerűen azért, mert azt sem tudhatjuk, hogy ott leszünk-e” – mondta Mourinho.

Mint ismert, ha a Barcelona és a Real Madrid is továbbjutna a nyolcaddöntőből (előbbire az Osasuna vár), a két ősi rivális egymás ellen mérkőzne a legjobb négy közé jutásért. Tehát újabb két el clásicóval bővülne a 2012-es futballnaptár.

„Ha ismét a Barcelonával kell majd megküzdenünk, meglátjuk, hogy mi történik. Most azonban még csak a negyeddöntőbe akarunk bejutni, ehhez pedig le kell győznünk a Málagát.”

Mourinhót a mai meccs mellett az esetleges távozókról is faggatták. A spanyol sajtóban elsősorban Raúl Albiol és Esteban Granero kapcsán cikkeztek ilyesmiről az elmúlt hetekben.

„Január 30-ig nyitva van az átigazolási piac, de nem szeretném, hogy valaki is távozzon" – tette hozzá a portugál, aki szerint a jelenlegi keret nem túl bő, ám épp megfelelő.

Most azonban még a Málaga elleni mérkőzésre kell összpontosítania a Real Madridnak, amely a közelmúltban nem kegyelmezett mostani ellenfelének. A két csapat kétszer találkozott egymással úgy, hogy az egyik oldalon Mourinho, a másikon Manuel Pellegrini ült a kispadon – mindkétszer a „királyiak" győztek. Az előző bajnokságban 7–0-ra, a jelenleg is zajló pontvadászatban 4–0-ra...

Ennek ellenére Pellegrini nem tart a Real Madridtól, legalábbis a nyilatkozataiból ez tűnik ki.

„Lényegtelen, hogy a Real Madrid az ellenfél, mi most is a lehető legjobb eredményt akarjuk elérni. Megpróbáljuk a saját futballunkat játszani. A jó az lenne, ha nem kapnánk ki, és nem kapnánk gólt sem. De remélem, hogy nyerünk, mivel ez a legfontosabb. A Real Madrid a kontratámadásokra épít, és nagy nyomást helyez ellenfeleire a kiváló befejező játékosaival" – elemezte a riválist a Málaga edzője.

 

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
SPANYOL KIRÁLY-KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
20.00: Albacete–Athletic Bilbao (Tv: Sportklub)
21.00: Alcorcón–Levante
21.00: Mirandes–Racing Santander
22.00: Real Madrid–Málaga (Tv: Digi Sport Plus)
A TOVÁBBI PÁROSÍTÁS
Barcelona–Osasuna
Valencia–Sevilla
Real Sociedad–Mallorca
Córdoba–Espanyol
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Córdoba/Espanyol–Mirandés/Racing Santander (A)
Real Madrid/Málaga–Barcelona/Osasuna (B)
Valencia/Sevilla–Alcorcón/Levante (C)
Albacete/Athletic Bilbao–Real Sociedad/Mallorca (D)
(első mérkőzések: január 17–19.; január 24–26.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik