Modric: Ez karrierem legnagyobb kihívása

Vágólapra másolva!
2012.08.27. 22:38
null
Modric már madridi játékosként nyilatkozhatott hétfőn (Fotó: Reuters)
Luka Modric immár a spanyol Real Madrid labdarúgójaként megtartotta első sajtótájékoztatóját. A horvát légiós elmondta: készen áll a játékra a szerdai El Clásicón.

„Nagyon jól érzem magam. Kell még edzenem a csapattal, de készen állok, hogy játsszak a Barca ellen” – mondta Modric, akinek leigazolásáról a nap folyamán korábban már beszámoltunk.

„Egy hosszú folyamat volt az átigazolásom, de végül el tudtam jönni. Voltak nehéz pillanataim, Majdnem egy hónapot töltöttem el edzés és csapat nélkül, de most megkönnyebbültem, és nagyon boldog vagyok, számomra megtisztelő, és büszkeséggel tölt el, hogy itt lehetek, a világ legjobb klubjában. Nagyon izgatott vagyok attól, hogy mostantól ide tartozom, várom már, hogy edzhessek és játszhassak. Ez karrierem legnagyobb kihívása, amelyhez minden szükséges feltétel adott: a világ legjobb edzője és a legjobb játékosai. Cristiano, Benzema, Di María, Higuaín, Özil, Alonso... Már nagyon jó lenne velük együtt játszani, biztos, hogy segítenek nekem a beilleszkedésnél.”

A horvát játékos kisfia, Ivano és felesége, Vanja társaságában
A horvát játékos kisfia, Ivano és felesége, Vanja társaságában

„Az Európa-bajnokság hallottam először a Real Madrid érdeklődéséről, és onnantól kezdve számomra minden más elveszítette a jelentőségét. A technikás futballt képviselem, középpályásként játszok, de szívesen lépek pályára bármilyen poszton, majd az új edzőm megmondja nekem, hogy játékosként mit vár el tőlem. Minden nap jobb akarok lenni a szakmai stábbal és a csapattársaimmal együtt. A célunk a BL-siker, a bajnoki címvédés és a kupagyőzelem.”

A Real Madrid három mérkőzés után még nyeretlen a szezonban, ráadásul két idegenbeli fellépésén kikapott. A Getafe bajnokin (2–1-re), a Barcelona a spanyol Szuperkupa első felvonásán (3–2-re) győzte le a királyiakat, akik a nyitó fordulóban otthon ikszeltek (1–1) a Valenciával. Az új szerzemény mindezt nem éli meg tragédiaként...

„Láttam mind a három mérkőzést. A szezonban pedig nem az az igazán fontos, ahogyan kezdődik, hanem ahogyan végződik. Sok mérkőzés vár még ránk, több sorozatban, az a legfontosabb, hogy jól zárjunk.”

Modricnak nemcsak a belépője volt sportszerű és diplomatikus, hanem a búcsúja is.

„Nem zavart a Tottenham hozzállása ehhez az átigazoláshoz. Hálás lehetek neki, hiszen fantasztikus négy évet tölthettem el náluk, amelynek minden pillanatát élveztem. Szeretném megköszönni minden embernek, akik megkönnyítették az én, illetve a családom életét. Semmiféle haragot nem érzek irányukban, új fejezet nyílik az életemben.”

MODRIC ELSŐ EDZÉSE A REAL MADRIDBAN
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik