Minden idők legdrágább kezdőjével állt fel a Real Madrid

Vágólapra másolva!
2014.08.13. 16:18
null
Carlo Ancelotti összesen 382 millió font összértékű (vételárú) csapatot küldött pályára (Fotó: metro.co.uk)
A spanyol Real Madrid régóta ismert rekordokat döntögető átigazolási politikájáról, most pedig a labdarúgás történetének legdrágább kezdő tizenegyével állt fel a Sevilla elleni európai Szuperkupa-mérkőzésen.

 

A Cardiffban megrendezett összecsapáson Carlo Ancelotti összesen 382 millió font (mintegy 150 milliárd forint) összértékű (pontosabban a vételárak összegzéséről van szó) csapatot küldött pályára, amely végül a 80 millió fontért érkező Cristiano Ronaldo duplájával (a gólpasszokat a 85 millió fontos Gareth Bale és a 27 millió fontos Karim Benzema jegyezte) 2–0-ra diadalmaskodott.

Bemutatkozott a csapatban a világbajnokság gólkirálya, a 63 millió fontos James Rodríguez, valamint a 20 milliós Toni Kroos is.

A Real kezdőjének legolcsóbb vétele a védő Daniel Carvajal volt, aki már „szinte ingyen”, alig 5 millió fontért érkezett, míg a saját nevelésű Iker Casillas átigazolási összeg nélküliként 0 fonttal húzza le jócskán az átlagot, amely így „csupán” 34.72 millió font.

Csak viszonyításképpen, a pastemagazine.com összeszedte, hogy az általuk 624.4 millió dollárban meghatározott értéknél a Comore-szigetek (616 millió dollár), a Dominikai Közösség (497), Tonga (439), a Mikronéziai Szövetségi Államok (327) és a Cook-szigetek (283) éves GDP-je is kevesebb, és összesen 13 ország van, amelynek éves gazdasági termelése kevesebb, mint amennyibe a Real Madrid 11 kezdő játékosa került.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik