Brutális bemelegítés, CR-duplával a Realé a Szuperkupa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.12. 20:25
A Real Madrid labdarúgócsapata Cristiano Ronaldo duplájával 2–0-ra legyőzte a Sevillát az Európai Szuperkupáért zajló találkozón Cardiffban.

ÖSSZEFOGLALÓ ÖSSZEFOGLALÓ

Csak a szokásos – CR betalált a szezon első tétmeccsén (Fotó: Reuters)
Csak a szokásos – CR betalált a szezon első tétmeccsén (Fotó: Reuters)

Gareth Bale szülővárosában, Cardiffban indult útjára a labda az Európai Szuperkupáért, amelyben a BL-győztes, sztárokkal teletűzdelt Real Madrid a jóval esélytelenebb, El-győztes Sevillával játszott.

A hazaiak már a sípszó előtt örülhettek, hiszen hősük, Bale a kezdőcsapatban kapott helyet a madridiaknál, csakúgy, mint a vb egyik nagy felfedezettje, James Rodríguez, valamint Toni Kroos.

Ahogy várható volt, a blancók kezdtek lelkesebben, már a kezdőrúgás után rárontottak a kapu elé betömörülő sevillaiakra. Az első löketre sem kellett sokáig várni, CR eresztett meg egy meglepően gyenge lövést jó húsz méterről, szórványos taps, apró kacajok, a góltól azonban nagyon messze járt a sokáig sérüléssel bajlódó portugál.

Bale mindent megtett, hogy kiszolgálja a közönséget (Fotó: Action Images)
Bale mindent megtett, hogy kiszolgálja a közönséget (Fotó: Action Images)

Nem kellett félteni persze Cristiano Ronaldót, hamar belendült a királyiak hetese, és szabadrúgásból már csak azért sem talált be az első negyedóra végén, mert egy sevillai kéz még belekapott a labdába – a játékvezetőnek ez elkerülte a figyelmét.

Jöttek aztán futószalagon a helyzetek, Bale is szeretett volna kitűnni otthon, de úgy festett, Beto kapuját a szerencse is őrzi, és nem lehet bevenni. Cristiano Ronaldo azonban bizonyította, nincs lehetetlen: a 30. percben James Rodríguez kiugratta Bale-t, aki azonnal tekert is középre, ahol a portugál már várta a passzt, és az ötös sarkáról a kapu közepébe vágta a labdát (1–0).

Itt akár fel is adhatta volna a Sevilla, de a piros-fehérek egy pillanatra sem veszítették el a hitüket, sőt még az első félidőben kiegyenlíthettek volna, Carrico azonban négy méterről Casillasba vágta a labdát.

A fordulás után sem kegyelmeztek a habfehérek, jött is az újabb találat: Kroos indítása után Benzema tette le a labdát Cristiano Ronaldónak, aki két sevillai között betört a tizenhatoson belülre, és Beto mellett a hosszú sarokba tekert (2–0).

James bemutatkozott, CR hengerelt (Fotó: Reuters)
James bemutatkozott, CR hengerelt (Fotó: Reuters)

A madridiak ezt követően szinte cicáztak a sevillaiakkal, és csak a szerencsének meg a reflexeinek köszönhette Beto, hogy James Rodríguez nem neki lőtte az első hivatalos találatát a Real mezében.

A végére már a szép passzoké és a cseleké (valamint a pályára berohanó fanatikusoké) lett a főszerep, igazán nagy lehetőséget azonban már nem láthattak a walesiek, maradt a 2–0, amivel a Real Madrid elhódította az Európai Szuperkupát.

Cristiano Ronaldo vitrinje így szinte teljes (a válogatottal megszerezhető serlegek még váratnak magukra), hiszen ez a serleg még hiányzott a portugál klubtrófea-gyűjteményéből.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

EURÓPAI SZUPERKUPA
REAL MADRID (spanyol)–SEVILLA (spanyol) 2–0 (1–0)

Cardiff, Cardiff City Stadium. V: Clattenburg (angol)
Real Madrid: Casillas – Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao (Marcelo, 84.) – Modric (Illarramendi, 86.), Kroos – James (Isco, 72.), Bale, Cristiano Ronaldo – Benzema. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Sevilla: Beto – Coke (Figueiras, 84.), Fazio, Pareja, Navarro – Krychowiak, Carrico – Aleix Vidal (Aspas, 66.), Denis Suárez (Reyes, 78.), Vitolo – Bacca. Vezetőedző: Unai Emery
Gólszerző: Cristiano Ronaldo (30., 49.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik