Mi lesz Casillasszal? „Legalább a Bernabéu-kupán védhetek”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.20. 12:02
null
A madridi szurkolók Casillast állítanák a kapuba (Fotó: Marca)
A spanyol sajtóban továbbra is központi téma, hogy Carlo Ancelotti vajon milyen szerepet szán Iker Casillasnak a Real Madridnál. Még a nagy rivális Barcelona kapusa, Víctor Valdés is meglepődött kollégája mellőzésén a nyitó fordulóban, a madridi szurkolók többsége pedig visszavárja a kezdőbe a spanyol válogatott ikonját. De mit gondol maga Casillas?

Carlo Ancelottinak már az első spanyol bajnoki után tartott sajtótájékoztatóján magyarázkodnia kellett, az újságírók ugyanis arról faggatták kitartóan, milyen jelentést kell tulajdonítani annak, hogy nem a 149-szeres spanyol válogatott Iker Casillas kapott szerepet az idénynyitón, hanem Diego López.

Az olasz szakember első bajnoki kezdőcsapata még a Barcelona kapusát, Víctor Valdést is meglepte, aki szerint Casillasnál nem lehet jobb futballistát találni erre a posztra.

„Meglepett a mellőzése. A Konföderációs Kupán jó formában láttam, és a legutóbbi összetartáson is. Iker olyan védéseket mutatott be, amelyekről nem gondoltam, hogy meg lehet fogni. Számomra ő a legjobb, de mást nem szeretnék erről mondani, mivel nem az én csapatomról van szó" – nyilatkozta Víctor Valdés Casillasról.

A Real Madrid szurkolói is hasonló véleményen vannak – legalábbis ez derül ki a két legnagyobb madridi sportújság, a Marca és az As szavazásából, amelyeken a drukkerek úgy vélekedtek, hogy Casillasnak kell az első számú kapusnak lennie. Igaz, az arány megváltozott: egy hete 75 százalék követelte Casillast a kapuba, most viszont már „csak” 59 százalék.

Bár Ancelotti hangsúlyozta, csupán apró részletek alapján döntött Diego López mellett, és ez nem jelent semmit a jövőre nézve, a Marca elemzése szerint az olasz tréner eddigi csapatainál mindig csak egy kapust alkalmazott a bajnokságban, és csak elvétve „forgatta" a játékosait ezen a poszton.

De vajon mit gondol maga Iker Casillas a mellőzéséről? A spanyol sajtó szerint nem volt túl boldog, amikor megtudta, hogy társa kezd. A spanyol Cuatro kameráinak felvételei szerint ironikusan reagált, amikor Juan Canales a szakmai stábból szólt neki, hogy nem ő kezd: „Jól van. Akkor legalább tudok játszani a Bernabéu-kupán" – mondta a felvétel szerint Casillas, aki valószínűleg annyira nem vágyik a csapatba a csütörtöki, al-Szadd elleni gálameccsen (csütörtök, 22.30).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik