Messi akár már a jövő héten pályára léphet

Vágólapra másolva!
2010.09.20. 07:55
null
Messi hordágyon, arcát a kezeivel eltakarva hagyta el a pályát (Fotó: Reuters)
Lionel Messi jobb bokaszalagja megnyúlt a vasárnap esti, Atlético Madrid ellen idegenben 2–1-re megnyert találkozón. Az argentin aranylabdás az első diagnózisok szerint – írta a marca.com – mintegy két hétig lesz harcképtelen és ezalatt az idő alatt négy mérkőzést lesz kénytelen kihagyni. Más források szerint (sport.es) ez akár négy hét is lehet. Hétfőn délelőtt aztán sor került a tüzetesebb vizsgálatra is,amely megállapította: a baj közel sem akkora, mint azt elsőre hitték, elképzelhető, hogy az argentinnak csupán egy hetet (!) kell kihagyni. Ami a fényképeket látva maga a csoda.

Pedig Messi szempontjából kifejezetten jól indult a mérkőzés, hiszen a 13. percben az ő góljával szereztek vezetést a katalán vendégek.

A szélső a későbbiekben is aktív részese volt a játéknak, szokása szerint gyakran keverte meg cseleivel az ellenfél védelmét, de később a befejezéseket rendre elrontotta.

Ujfalusi brutális belépője (Fotó:  Marca)
Ujfalusi brutális belépője (Fotó: Marca)

A találkozó hajrája kicsit paprikásra sikerült, a hazai vereséget nehezen tűrő madridi játékosok kemény belépőkkel vettek elégtételt.

A kiugrásra készülő Messibe Tomás Ujfalusi szállt bele a kezdőkörnél a 92. percben (!), az Atlético térfelén, amikor a lényegi kérdések már eldöntettek. A védőt kiállították, a támadót fájdalmas arccal hordágyon vitték le a pályáról.

„Egyértelmű, hogy nincs törés, de az is világos, hogy ez egy sérülés – mondta a sajtótájékoztatón Messiről Guardiola. – Hétfőn kivizsgáljuk, most ezzel kapcsolatban többet nem tudok mondani. A lábáról készített képek viszont önmagukért beszélnek. Mindannyian szomorúak vagyunk Leo miatt."

A szakember jelezte, a történtek folytatásában az újságíróknak is nagy felelősség hárul – madridi találkozó révén ez elsősorban a helyi médiamunkásoknak szólt –, hiszen az, hogy mit és hogyan írnak az esetről, az igen sok dolgot befolyásolhat.

Nem mondta ki, de az utalás egyértelmű: rövidtávon Ujfalusi eltiltására, hosszabb távon arra a szemléletre, hogy a meccset lényegében már megnyert csapat legjobbját hetekig harcképtelenné lehet tenni egy ilyen belépővel.

„A sérülést érő szabálytalanságról lehet úgy is írni, hogy Messit normális dolog ilyen eszközökkel megállítani, mert csak így lehet, másrészt viszont egyértelműen bűnös dologként is lehet értékelni. Leót csak az érdekli, hogy jól játsszon, ő a világ legbecsületesebb játékosa."

Hétfőn délelőtt sor került a tüzetes orvosi vizsgálatra, amelyet követően a katalánok hivatalos honlapja közleményt adott ki. Ezek szerint Messi bokaszalagjai megrándultak, de más baja nem történt, így akár már a jövő héten pályára léphet, ha jól halad a felépülése.

Annyi biztos, hogy az aranylabdás játékos nem játszik szerdán a Sporting Gijón ellen, és kihagyja a Bilbao elleni, szombati bajnokit is, de a Barca honlapja szerint akár már játszhat a Bajnokok Ligájában a Rubin Kazany ellen a jövő hét szerdán.

A sérült boka: ez sokáig fáj majd (Fotó: sport.es)
A sérült boka: ez sokáig fáj majd (Fotó: sport.es)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik