Marca: a Honvéd minden idők legjobbjai között – szavazás

Vágólapra másolva!
2020.03.25. 17:14
A Puskás Ferenc-féle Honvéd, valamint a legendás magyar játékost is a soraiban tudó Real Madrid egyaránt bekerült a Marca összeállításába, amelyben minden idők legjobb klubcsapatát szavaztatják meg az olvasókkal.

Melyik a futballtörténelem valaha volt legjobb, legerősebb, legmeghatározóbb kezdő tizenegye? A kérdésre lehetetlen egyértelmű választ adni, Spanyolország legolvasottabb lapja, a Marca internetes oldala azonban úgy döntött, szavazást indít, és arra kéri az olvasókat, döntsék el, melyik volt minden idők legjobb tizenegye.

A Puskás Ferenc-féle Budapest Honvéd is bekerült a 21 csapatos összeállításba. Bár tévedésből valamiért a mellékelt pályarajzon és a címeren az 1953. november 25-én az angolokat a Wembley-ben 6:3-ra legyőző, Sebes Gusztáv irányította Aranycsapat szerepel, amely – majdnem ugyanebben az alapfelállásban – egy évvel később ezüstérmes lett a svájci világbajnokságon.

A Honvéd cikkünk írásakor a 14. helyen állt, megelőzve mások mellett a hatvanas évek elején sorozatban öt bajnoki címet és két Libertadores-kupát nyerő Penarolt, a Bob Paisley által irányított, hat angol bajnoki címet és három BEK-et nyerő Liverpoolt, a negyvenes évek tragikus sorsú olasz szupercsapatát, a Grande Torinót.

Puskás Ferenc nagyságát bizonyítja, hogy az 1960-as, Frankfurt elleni BEK-döntőt 7:3-ra megnyerő Real Madrid tagjaként is szerepel az összeállításban (egyedül „duplázik” a kezdőket tekintve), amelyet toronymagasan vezet a Josep Guardiola-féle Barcelona.

Az említetteken kívül a Kovács István irányításával 1972-ben BEK-et nyerő Ajaxra, az Egri Erbstein Ernő révén is legendássá vált 1940-es évekbeli Grande Torinóra és a Guttman Béla által 1962-ben BEK-győzelemig vezetett Benficára is lehet szavazni.

A sorrenddel persze lehet vitatkozni, de fontos hangsúlyozni, hogy szubjektív szavazásról van szó, ahol bárki voksolhat minden idők legjobb kezdő tizenegyére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik