Már tudja új kapusa árát a Barca, új bal oldal a Realban?

Vágólapra másolva!
2014.01.19. 09:39
null
A Barca már tudja, mennyit kellene fizetnie Ter Stegenért (Fotó: Action Images)
Az ünnepek után megdöbbenve konstatálhattuk, hogy az új esztendő nem marad el érdeklődés hiányában, újra dolgozunk, tanulunk, családi életet élünk (vagy menekülünk mindezek elől) – az élet megy tehát tovább, a labdarúgásban is. Az átigazolások világában különösen nincs leállás: a szokásoknak megfelelően heti transzfersorozatunkat a Primera División történéseivel zárjuk.

VÉDI ÉRTÉKEIT A BARCELONA, ÚJABB VÉDŐ-KISZEMELTEK AKADTAK

A múlt héten átfutottunk a két nagy, a Barcelona és a Real Madrid közeljövőbeli transzfertervein, azóta történt azonban néhány változás. A katalánoknál hosszabbított néhány fiatal, így a 18 éves balhátvéd, Álex Grimaldo, valamint Marc Bartra, akinek új kontraktusa 2017-ben jár le, kivásárlási ára pedig 25 millió euróban lett megállapítva. Martín Montoya sem áll túl távol az ilyesmitől ügynöke legfrissebb nyilatkozata szerint, jól sejtettük tehát, hogy csak taktikai okokból lebegtetik az AS Roma és a Liverpool ajánlatát. Isaac Cuenca ellenben újra kölcsönbe kerülhet az Ajaxhoz, Cristian Tello kikosarazta a Liverpool, Tottenham, Valencia hármast, Ibrahim Afellay pedig a Rennes-ben építheti újra önmagát. Nem meglepő, hogy Xavinak esze ágában sincs elmennie 2016-ig Amerikába, és szintén jó hír a klub szerelmeseinek, hogy egyre markánsabban futballozik az U18-asok között egy bizonyos Adria Vilanova. A Barca egyébként figyelteti a Dinamo Zagreb 17 éves támadóüstökösét, Robert Muricot, tőlük viszont a nem sokkal idősebb Munir el-Haddadit halászhatja el az Arsenal. Ha tudja.

Nem tudni, mikor vesz „végre" kapust és középhátvédeket a klub, de az biztos, hogy a Daily Star szerint José Mourinho nem ragaszkodik foggal-körömmel David Luizhoz, 35 millió euróért vihető a brazil, mint ahogyan az Arsenal Thomas Vermaelenje sem mozdíthatatlan Londonból, a legfrissebb kiszemeltek pedig a Bilbao tinije, Aymeric Laporte és a schalkés Joël Matip. A Dortmund viszont ragaszkodik Marco Reushoz, az ő kivásárlási ára 48.5 millió euró, így nem lesz könnyű menet megszerezni őt. Nyáron ennek az egynegyedét kell majd átutalni a Borussia Mönchengladbachnak a kapuvédő Marc-André ter Stegenért, míg a német balszélső árának töredékéből vihető a Sporting CP-től a fiatal szűrő, William Carvalho – még ha neki irreális, 45 milliós kivásárlási summát szabtak is meg.

MADRIDBAN MEGÚJUL A BAL OLDAL?

W. Carvalhóra a Real Madrid is kivetette a hálóját, akárcsak a Sevilla bal oldali védőjére, a Fábio Coentrao-utódnak kinézett Alberto Morenóra, aki remekül illik a klub új átigazolási politikájába, ráadásul a tavaly vett Daniel Carvajal, Asier Illarramendi, Isco trió, no és Álvaro Morata oldalán U21-es Európa-bajnok lett. Meglehet, a Manchester United nem viszi el januárban a 25 millióra taksált Coentraót, de az is, hogy Marcelo végül Monacóban köt ki, ám (csak?) Moreno érkezésére sem lehet mérget venni, elvégre Guilherme Siqueira (a Granada a Bencifának adta őt kölcsön egy évre) is jelölt erre a posztra (egyesek szerint a nyári érkezése 100 százalék), míg a védelem közepére a cruzeirós Dedé érkezhet a heti pletykák alapján. Moratát viszont az Arsenal mellett az Inter is vinné, míg Karim Benzema iránt legújabban a Juventus is érdeklődik, de él ugyebár vele kapcsolatban a dortmundi vonal, ahonnan ellenirányú mozgást végezhet Reus is.

SIMEONE GÖRÖG HARCOST VENNE

Diego Simeone nem is az lenne, aki, ha venne a csatársorába pár technikás szuperapróságot (bár Juan Matáért bejelentkezett ő is, csak éppen kevés az esélyük, pontosabban pénzük a megszerzésére): legújabb kiszemeltje a celtices Jorgosz Szamarasz, aki 192 centiméteres magassága ellenére balszélső, mégpedig nem is akármilyen. A skót bajnokságban ebben az idényben 12 fellépésén négy gólt szerzett és adott öt asszisztot, a nyáron kifut a kontraktusa, azaz talán a klubja sem zárkózik el a téli eladása elől. Sokan Simeone fejére olvassák csapata néha bizony egysíkú játékát, erre az argentin mester gyógyírként kölcsönvenné a Tottenhamtől Erik Lamelát, valamint beszállt a bázeli szélsőért, Mohamed Szalahért folytatott versenyfutásba.

Nagy gondot okoz viszont számára, hogy Diego Costa 39 milliós kivásárlási ára aprópénz angol csapatoknak, közülük a Chelsea ráadásul értékes ütőkártyát tart a kezében: Thibaut Courtois játékjogát. Egyébként felmerült a minap, hogy ha távozik a nyakigláb belga csodakapus, a francia Steve Mandanda pótolhatja, nem mellékesen mivel a „kékek" nem vitték el az Intertől Fredy Guarínt, megteheti azt helyettük az Atlético. Természetesen inkább nyári események lehetnek ezek – a fél éve vett Leo Baptistaót azonban máris kölcsönadták a Betisnek, és nem is aprópénzért.

SEVILLA: ELMENT A ROMÁN ÉS A HOLLAND TEHETSÉG IS

Sevillában nemcsak az amúgy az aprócska portugál szélsőt, Salvador Agrát a Coimbrának kölcsönadó Betis transzferált, hanem a Sevilla is, ahonnan két régi (virtuális) ismerősünk távozott: a tavaly tavasszal sokak által a románok magyarok elleni titkos fegyverének várt támadó, Raul Rusescu kölcsönbe a Sporting Bragához került, a 18-szoros holland válogatott védekező középpályás, az önmagát azonban már évek óta nem találó, szívzűrökkel is küzdő Hedwiges Maduro pediglen ingyen a PAOK Szalonikihez írt alá.

A SPANYOL PRIMERA DIVISIÓN ÁTIGAZOLÁSAI, 2014 TELE
UD ALMERÍA
Érkezett: Hans Martínez (kölcsönbe, Universidad Católica, ingyen), Jonathan Zongo (Almería B), Mané (Maccabi Tel-Aviv, i.)
Távozott: Hernán Pellerano (Tijuana)
ATHLETIC BILBAO
Érkezett:
Távozott:
ATLÉTICO MADRID
Érkezett: José Sosa (kölcsönbe, Metaliszt Harkiv, 1.500.000 euró)
Távozott: Leo Baptistao (k., Real Betis, 1.600.000)
BARCELONA
Érkezett:
Távozott:
REAL BETIS
Érkezett: Salvador Agra (kv., Sporting Braga), Leo Baptistao (k., Atlético Madrid, 1.600.000)
Távozott: Salvador Agra (k., Coimbra)
CELTA VIGO
Érkezett:
Távozott: Jonathan Vila (k., Beitar Jeruzsálem)
ELCHE
Érkezett:
Távozott:
ESPANYOL
Távozott:
Érkezett:
GETAFE
Érkezett:
Távozott:
GRANADA
Érkezett:
Távozott:
LEVANTE
Érkezett: Nagore (Alcorcón, i.)
Távozott:
MÁLAGA
Érkezett: Pablo Pérez (Newell's Old Boys, 950.000)
Távozott:
OSASUNA
Érkezett: Cristian Lobato (egyesület nélküli)
Távozott:
REAL MADRID
Érkezett:
Távozott:
REAL SOCIEDAD
Érkezett:
Távozott: Liassine Cadamuro (k., Mallorca)
SEVILLA
Érkezett:
Távozott: Raul Rusescu (k., Sporting Braga, 225.000), Hedwiges Maduro (PAOK, i.)
VALENCIA
Érkezett: Rúben Vezo (Vitória Setúbal, 1.600.000)
Távozott: Adil Rami (k., Milan, 400.000)
REAL VALLADOLID
Érkezett:
Távozott:
RAYO VALLECANO
Érkezett:
Távozott:
VILLARREAL
Érkezett:
Távozott:
vastaggal az elmúlt hét átigazolásai

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik