Manchester United: De Gea csúcsgázsiért maradhat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.29. 11:25
David de Gea távozásával kapcsolatban egyre több pletyka kering a sajtóban, Louis van Gaal menedzser szerint azonban a Manchester United labdarúgócsapatának vezetősége mesés ajánlattal állt elő, így a spanyol kapusnak hamarosan döntenie kell a jövőjéről.

Az átigazolási időszakhoz közeledve egyre többször került szóba David de Gea neve a Real Madriddal kapcsolatban. Carlo Ancelotti, a Real vezetőedzője többször hangsúlyozta, hogy Casillas távozása után De Gea megfelelően tudná pótolni a blancók legendáját.

Louis van Gaal azonban a folyamatosság híve, és nem szívesen válna meg első számú kapusától. Így De Gea angol sajtóhírek szerint 200 ezer fontos heti fizetést kap, amennyiben meghosszabbítja jövő nyáron lejáró szerződését. Ebben az esetben az angol bajnokság egyik legjobban kereső játékosa lehet a spanyol kapus, akinek ügyéről jelenlegi edzője is szót ejtett.

„Bármikor megtörténhet, hogy eligazol, nem én vagyok a főnök. – mondta Louis van Gaal a The Independentnek. – A játékos a főnök, ő mondhatja meg egyedül, hogy marad vagy megy. Természetesen azt szeretném, hogy maradjon, de erről David de Geát kell megkérdezniük, nem engem. Sok pénzt kínálunk neki, így hamarosan meg kell hoznia a döntését.”

A 24 éves kapus kirobbanthatatlan volt az idei szezonban a „vörös ördögök” kapujából, és az angol profi labdarúgók szervezeténél – egyedüli manchesteriként – őt választották be az év csapatába. Kontraktusa 2016 nyarán jár le, emiatt is fontos az MU-nak, hogy szerződést hosszabbítson, és De Gea ne távozhasson ingyen az Old Traffordról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik