Labdarúgás: sokkoló állítás, már nem a Real a legértékesebb klub?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.10. 17:25
null
Nem a Real Madrid éri a legtöbbet (Fotó: Action Images)
Kína hivatalos hírügynöksége, a Xinhua News Agency hajmeresztő állítást tett: szerinte már nem a spanyol Real Madrid a legértékesebb labdarúgóklub a világon, hanem a kínai Kuangcsou Evergrande.

 

Mint azt már megszokhattuk, az amerikai Forbes magazin minden évben összeállítja a világ legértékesebb futballklubjainak listáját.

A lap szerint 2015-ben a spanyol Real Madrid állt az élen – a klub 3.26 milliárd dollárt ért. A kínai Xinhua News hírügynökség viszont azt állítja, hogy már a Kuangcsou Evergrande a világ legértékesebb egyesülete, mégpedig 3.35 milliárd dollárral.

A klub tavaly novemberben lépett a kínai tőzsdére, az első 36 000 részvényét mintegy 8.5 dollár darab/áron értékesítette. Összesen 396.73 millió részvénye van, ez azt jelenti, hogy a Kuangcsou piaci értéke körülbelül 3.35 milliárd dollárra rúg, így elmondható, lekörözte a Realt, és a világ legértékesebb labdarúgóklubja lett.

A távol-keleti csapat a téli átigazolási időszakban is hallatott magáról, miután 42 millió euróért szerződtette a kolumbiai Jackson Martínezt, az Atlético Madrid támadóját.

A klub vezetősége a kispadot illetően sem ismer lehetetlent: 2012 és 2014 között a világbajnok Marcello Lippi irányította a csapatot, míg 2015-től a szintén világbajnok, brazil Luiz Felipe Scolari látja el ezt a feladatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik