Meglepte a Cádiz a Realt, megvan a királyiak első veresége

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.10.17. 18:20
null
A Cádiz meglepte a Real Madridot (Fotó: AFP)
Meglepetés: az újonc Cádiz 1–0-ra legyőzte a hazai pályán futballozó Real Madridot a La Liga hatodik fordulójában. Ezzel megvan a királyiak első veresége a spanyol bajnokság 2020–2021-es kiírásában.

A La Liga listavezetőjeként tért vissza a válogatott meccsek miatti szünet után a Real Madrid, amely az újoncként kifejezetten jól rajtoló (öt meccsből két-két győzelem és vereség, plusz egy döntetlen) Cádizt fogadta. Habár Zinédine Zidane a találkozó előtt arról beszélt, hogy fontos a rotáció, a lehetőségeihez képest erős kezdőcsapatot vezényelt a pályára, Casemiro és Federico Valverde viszont csak a cserék között kapott helyet.

Ez, valamint a fáradtság gyorsan meglátszott a hazaiak játékán: Toni Kroos már a második percben helyzetbe hozta Álvaro Negredót, s habár Sergio Ramos mentése miatt ekkor még megúszta a gólt a Real Madrid, a Cádiz több veszélyes lehetőséget is kidolgozott.

Az említett Ramos újabb mérföldkövet ért el a Cádiz elleni összecsapáson: 498. mérkőzésével immár a tizedik helyen áll a La Liga történetének legtöbb találkozón pályára lépő játékosai között.

A 16. percben történteket már nem úszta meg a királyi gárda: José Mari felívelése után Negredo fejelte le a labdát Anthony Lozano elé, aki átbökte a labdát a kilépő Courtois felett – 0–1.

A Real Madrid a kapott gól után is tompán, sok hibával futballozott, különösen a bajnoki leállás alatt a horvátok mindhárom mérkőzésén szóhoz jutó Luka Modricon látszott a fáradtság. Valamelyest azért tudott emelni játéka színvonalán és intenzitásán a királyi gárda, akadtak is lehetőségei, de a Cádiz sem dőlt hátra, s az újonc előny birtokában vonulhatott az öltözőbe a szünetben.

Nem véletlen, hogy a félidőben négyet (!) is cserélt Zidane: Marco Asensio, Éder Militao, Casemiro és Federico Valverde is beállt, míg Isco, Modric, Lucas Vázquez és Ramos távozott a pályáról – utóbbi sérülés miatt maradt az öltözőben.

A második játékrészben is láthattunk gólhelyzeteket mindkét térfélen, ám egyik fél sem tudott betalálni. A tabellán közvetlenül a királyiak mögé ugró, szervezetten futballozó Cádiz története során először tudta idegenben legyőzni a Real Madridot, amely az idénybeli első La Liga-vereségét „begyűjtve” 15 meccses bajnoki veretlenségi sorozatát, valamint az Alfredo Di Stéfano Stadionban eddig őrzött veretlenségi szériáját is elveszítette.

SPANYOL LA LIGA
6. FORDULÓ

Real Madrid–Cádiz 0–1 (0–1)
Madrid,
Alfredo Di Stéfano Stadion, zárt kapuk mögött. V: Jaime Latre
REAL MADRID:
Courtois – Nacho, S. Ramos (Militao, a szünetben), Varane, Marcelo – Modric (F. Valverde, a szünetben), Kroos (Jovics, 78.), Isco (Casemiro, a szünetben) – Lucas Vázquez (Asensio, a szünetben), Benzema, Vinícius Jr. Vezetőedző: Zinédine Zidane.
CÁDIZ:
Ledesma – Akapo, Cala, Jiménez, Espino – Álex Fernández (Jairo Izquierdo, 86.), José Mari (Garrido, 76.), Jönsson (Augusto Fernández, 86.), Salvi – Negredo (Á. Giménez, 81.), A. Lozano (Malbasics, a szünetben). Vezetőedző: Álvaro Cervera.
G: A. Lozano (16.)

AZ ÁLLÁS
1. Real Madrid53116–3+310
2. Cádiz63126–60 10
3. Granada53117–8–110
4. Betis5327–6+19
5. Atlético Madrid4228–1+78
6. Real Sociedad52217–2+58
7. Villarreal52216–7–18
8. Barcelona3218–1+77
9. Sevilla42115–3+27
10. Getafe42114–3+17
11. Valencia52127–70 7
12. Osasuna4225–4+16
13. Celta Vigo61233–9–65
14. Eibar51134–6–24
15. Huesca5412–4–24
16. Elche31111–3–24
17. Deportivo Alavés51133–6–34
18. Levante4135–8–33
19. Athletic Bilbao4132–5–33
20. Valladolid5233–7–42

ESEMÉNYEK

93. perc: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, NYERT A CÁDIZ!

92. perc:
Militao kap könyöklésért sárga lapot.

91. perc:
Jovics dőlhet rá a labdára egy lövéshez, de az égbe tüzel a szerb csatár.

90. perc:
három perc lesz a ráadás.

90. perc:
Jovics lesen, cádizi szabadrúgás jöhet.

88. perc:
Asensio ível jobbról középre, Ledesma ezt simán lehúzza.

86. perc:
lemegy a pályáról Álex és Jonsson, érkezik Jairo Izquierdo és Augusto Fernández.

82. perc:
Vinícius is próbálkozik egy fejessel Casemiro beadása után, de a támadó lesen.

81. perc: BENZEMAAAAA!
Nagyot lő középről a francia csatár, a kapusnak nincs esélye, de a labda a keresztlécről kifelé pattan!

81. perc:
Negredo meccse is véget ér, Álvaro Giménez jön a hajrára.

80. perc: HIÁBA EGYENLÍT A REAL, ÉRVÉNYTELEN A GÓL!
Marcelo balról a jobbon megiramodó Benzemához ível. Ő Jovicsnak passzol, a szerb csatár védőjét megelőzve a kapuba talál, de a francia lesen, így nincs gól.

78. perc:
Kroos is átadja a helyét, Jovics érkezik a pályára.

76. perc:
José Mari lemegy, lehet, hogy mégiscsak megsérült? Garrido váltja.

74. perc:
mindkét játékos visszatérhet.

73. perc:
Marcelo és José Mari csap össze, mindketten a földön maradnak.

71. perc:
Casemiro felívelése után a jobbon felfutó Nacho löki fel Álexet. Így fejelhet a madridi játékos, de hiába – harsan a síp, szabadrúgás kifelé.

69. perc:
próbálkozik a Real Madrid ezzel a felforgatott csapattal is, de egyelőre eredménytelenül.

67. perc: VAJON HOVÁ MEGY LEDESMA?
A Cádiz kapusa rosszul mozdul ki a kapujából, Kroos bal oldali beadását Vinícius fejeli rá, de elmegy a labda a bal kapufa mellett! Óriási helyzetet hagy ki a Real fiatal támadója!

66. perc:
szögletet rúghatnak a vendégek, Cala fejel bele, de gyengén és pontatlanul.

63. perc: Benzema próbálja áthámozni magát két cádizi védőn, közben megpróbál Marcelo és Vinícius felé passzolni, de ez a labda egyiküknek sem jó.

61. perc:
újabb fáradtságra utaló jel a Realnál: Benzema pontatlan passza csak az oldalvonal melletti reklámtáblának jó.

59. perc:
Salvi kavar a jobb oldalon, középre ad, a kifelé pattanó labdába Vinícius ér bele, szöglet.

57. perc: NEGREDO!
Zavartalanul fejelhet a balról érkező beadás után, csak Marcelo ugrik fel vele menteni a menthetőt, de a királyiak szerencséjére nem találja el a kaput!

55. perc: VESZÉLYES LÖVÉS!
Kroos játssza meg a tizenhatos sarkánál helyezkedő Viníciust, aki befelé cselez, majd megnézi magának a hosszú felső sarkot – kapu fölé lő.

54. perc:
Álex beívelt szöglete után kifejelik a labdát a hazaiak, majd José Mari lő az égbe.

51. perc:
Nacho kap labdát a Cádiz tizenhatosán belül – lesen.

49. perc:
Nacho ad középre Benzemát keresve, Jiménez fejese azonban Viníciust találja meg. Lő az ifjú madridi játékos, de eltéveszti a bal felső sarkot.

47. perc:
Ramos egyébként újabb mérföldkövet ért el ezen a mérkőzésen, 498. La Liga-találkozójával immár a tizedik helyre lépett fel a vonatkozó rangsorban. A másik madridi ikont, Fernando Hierrót hagyta le a csapatkapitány.

46. perc: mégpedig négy (!) madridi és egy cádizi cserével! Modric helyén Valverde, Vázquez helyén Asensio, Ramos helyén Militao, valamint Isco helyén Casemiro a Realnál, illetve a túloldalon a gólszerző Lozano helyén Malbasics folytatja. Ramos és Lozano egymással ütközött, mindketten sérülés miatt távoztak a pályáról.

46. perc: FOLYTATJUK!

45+1. perc: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

45. perc:
egy percet fociznak pluszban a csapatok az első játékrész végén.

43. perc: MELEG HELYZET A MADRIDI KAPU ELŐTT!
A jobbról érkező beívelés kellemetlenül pattan fel Courtois előtt, így a belga nem tud tisztázni. A felpattanó labdát Lozano továbbítja a kapu felé, de nincs meg a második gól!

41. perc: MEGINT VESZÉLYEZTETNEK A MADRIDIAK!
Marcelo belöbbölt labdájába Lucas Vázquez fejel bele, Vinícius ollózik, Modric belenyúl, róla meg kipattan a labda az alapvonalon túlra.

39. perc:
Salvi robog el a jobb oldalon, Varane mestermunkát bemutatva szerelni tud, ám a labdakihozatali kísérlet Modricnál elhal. Cádiz-szöglet jöhet, de ebből nincs helyzet.

38. perc: REAL-SANSZ!
Kroos rúgja középre a szögletet, a tumultusban Varane fejelhet, de a kapu mellé bólint a madridiak védője!

37. perc: Álex gyakorlatilag kapura tekeri a szögletet, de Courtois résen van. Gyors kontrát indít a Real Madrid, de José Mari is figyel a túloldalon.

36. perc:
Álex (aki a túloldalon szereplő Nacho testvére) íveli be a szabadrúgást, Nacho fejeli ki szögletre.

34. perc: Sergio Ramosé a meccs első sárga lapja, Lozanónak pakol oda egyet hátulról a madridi kapitány.

33. perc:
Kroos lő egyet jobbal középről, kb. 23 méterről, de méterekkel kapu fölé megy a labda.

30. perc: MEGINT EGY NAGY CÁDIZ-SANSZ!
Egy gyors kontra után Lozano találja magát nagy helyzetben Ramosszal szemben, de gyenge a lövése, így Courtois simán véd.

28. perc:
Lozano és Sergio Ramos csap össze egymással az oldalvonal mentén. Előbbi fedezni próbálja a labdát, utóbbi hátulról érkezik – mindketten a földön végzik, de némi sebnyalogatás után folytatni tudják.

27. perc:
Benzema és Isco összjátéka után utóbbi adna középre, de Akapo a labda útjába áll.

26. perc:
megint Vinícius főszerepben, de ezúttal elpasszolja a labdát az ellenfél térfelén.

25. perc:
Vinícius adhat be balról, de a labda Ledesma kezében köt ki.

23. perc:
Benzema harcol ki szögletet, a beívelés után Modric és Kroos is próbálkozik egy-egy távoli lövéssel, ám egyik sem ér célt.

22. perc: saját térfelén szerez labdát a Real, Nacho passza után Modric keresi Iscót a hosszú oldalon, de a labda elérhetetlen a spanyolnak.

20. perc: REAL-GÓL, DE LES.
Modric passzánál Lucas Vázquez áll lesen, így hiába talál be a szélső passza után Benzema, marad a 0–1.

19. perc:
támad is a Real, de Marcelo beadását kivágják középen.

18. perc:
nem mondhatjuk, hogy érdemtelen a vezetés.

16. perc: ITT MÁR NINCS MENEKVÉS A REALNAK, VEZET A CÁDIZ! José Mari ívelése után Negredo fejeli le a labdát a beinduló Lozano elé. A vendégek kilencese szúró mozdulattal lő, Courtois hozzáér ugyan, de menteni nem tud – 0–1!

15. perc:
Negredo is felmegy egy fejesre, húzzák-vonják egymást a védőjével, így nem tud a kapu felé bólintani. Tizenegyes nincs, de alaposan bekezdtek a vendégek.

14. perc: MEGINT VESZÉLYEZTETNEK A VENDÉGEK, RÁADÁSUL KÉTSZER IS!
Először Salvi Sánchez ad be jobbról, Negredo kapu mellé fejel. Nem sokkal később Cala hozza fel a labdát, középre tolja a labdát, és mivel senki sem áll az útjába, 18-ról lő. Courtois-nak kell nagyot mentenie!

11. perc: MEGVAN AZ ELSŐ NAGYOBB REAL-HELYZET!
Lucas Vázquez fordul le emberéről, középre indul, és mivel Ledesma kissé kint áll a kapujából, megpróbálja. 18-ról lő, kapu fölé megy a labda.

10. perc:
egy balos lövéssel jelentkezik Benzema, de a kb. 16 méteres kísérlet nem okoz gondot Ledesmának.

8. perc: ÚJABB HELYZET A VENDÉGEKNÉL!
Egy rossz Lucas Vázquez-passz után Negredo külsővel, remek mozdulattal indítja Lozanót. Kijön a labdából a „kifli”, így kikerüli a védőt, Lozano tüzel, de Courtois szögletre ment!

6. perc:
Modric még nem éles, senki sem zavarja, de két játékostársa közé passzol.

4. perc:
Varane precíz keresztlabdával játssza meg Viníciust, aki befelé cselezve lőhetne, de elszalasztja a lehetőséget.

2. perc: MÁRIS EGY HATALMAS CÁDIZ-HELYZET!
Óriási hiba, Kroos Negredót hozza helyzetbe a saját tizenhatosán belül, Courtois is verve, Ramosnak kell mentenie a gólvonalról!

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

ELŐZMÉNYEK

Visszatérnek a csapatok a válogatott szünet után: a listavezető Real Madrid az újonc Cádizt fogadja a valdebebasi Alfredo Di Stéfano Stadionban. A hazaiak listavezetőként várták az aktuális kört, míg a Cádiz eddig feljutóhoz képest kifejezetten jó teljesítménnyel – 5 meccsből 2 győzelem, 2 vereség, 1 döntetlen – a kilencedik helyen állt a forduló előtt.

A fővárosiaknál Mariano Díaz, Eden Hazard, Martin Ödegaard, Álvaro Odriozola és Dani Carvajal hiányzik sérülés miatt, míg Álvaro Cervera ugyanezen oknál fogva nem számíthat Marcos Mauro, Isaac Carcelén és Luis Quezada játékára. A Real 15 napon belül öt találkozót játszik majd le, közte egy el Clásicóval és két Bajnokok Ligája-meccsel, ennek ellenére Zinédine Zidane – hiába beszélt erről a meccs előtt – nem nagyon tartalékol.

„A Cádiz rendkívül fegyelmezett csapat, amely most jutott fel – mondta pénteki sajtótájékoztatóján a királyiak francia mestere. – Biztos vagyok benne, hogy nagyon megnehezíti majd a dolgunkat, de persze a La Ligában minden mérkőzés nehéz, még az újoncok ellen is, hiszen a másodosztály is rendkívül versenyképes. Alaposan fel kell készülnünk. Nagyon hosszú idény elé nézünk, így rotálnunk kell. Sok jó játékosunk van, akik segítségével képesek leszünk a változtatásra.”

A királyiak sorozatban a nyolcadik győzelmükre hajtanak ideiglenesen használt stadionjukban, összesen 15 összecsapás óta veretlenek a La Ligában. A meccskeretbe bekerült a korábbi kiváló Real Madrid- és Valencia-kapus, Santiago Canizares fia, Lucas is.

A Cádiz a 2005–2006-os idény óta először jutott fel az élvonalba, így azóta a bajnokságban nem is futhattak össze a felek. Madridban még nem is verte meg a Realt a Cádiz, ám 2015-ben különleges körülmények között továbbjutott a kupában esélyesebb ellenfelével szemben: hiába nyerte meg 3–1-re az odavágót a királyi gárda, Gyenyisz Cserisevet jogosulatlanul szerepeltették a fővárosiak, így őket kizárták, a Cádiz meg továbbment.

A királyiak ma este a mellrák elleni küzdelem jegyében rózsaszín mezükben lépnek pályára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik