Kiállítás, tizenegyes, fordítás: megvan a Real Madrid első győzelme

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.09.26. 20:50
null
Sergio Ramos (4) tizenegyese döntötte el a három pont sorsát (Fotó: AFP)
Fordulatokkal és izgalmakkal színesített mérkőzésen szerezte meg az első győzelmét az új idényben a Real Madrid, amely 3–2-re felülmúlta a két sikerrel kezdő Real Betist a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 3. fordulójának szombat esti találkozóján.

SPANYOL LA LIGA
3. FORDULÓ

Real Betis–Real Madrid 2–3 (2–1)
Sevilla,
Benito Villamarín Stadion, zárt kapuk mögött. V: R. Bengoetxea
BETIS: Robles – Emerson, Mandi, Bartra, Á. Moreno – W. Carvalho, G. Rodríguez – Joaquín (Tello, 63.), Fekir (Loren, 73.), Canales – Sanabria (Montoya, 69.). Vezetőedző: Manuel Pellegrini
REAL MADRID: Courtois – Carvajal, Varane, S. Ramos, F. Mendy – Kroos (Modric, 45.), Casemiro, Valverde – Ödegaard (Isco, a szünetben) – Benzema, Jovics (Mayoral, 72.). Vezetőedző: Zinédine Zidane
Gólszerző: Mandi (35.), W. Carvalho (37.), ill. Valverde (14.), Emerson (48. – öngól), S. Ramos (82. – 11-esből)
Kiállítva: Emerson (67.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az idénybeli második bajnoki sem maradt váratlan húzás nélkül Zinédine Zidane részéről, a Real Madrid vezetőedzője három helyen változtatott az előző fordulóban kiküldött kezdőcsapathoz képest. A legnagyobb meglepetést Luka Jovics csatasorba állítása jelentette – a szerb támadó kilencedszer került be a madridiak kezdőjébe, miután az eddigi nyolc alkalommal nem tudott a kapuba találni...

Jovics most sem tett sokat hozzá együttese játékához, ennek ellenére aktívan és veszélyesen kezdett a vendéggárda, amely már a 2. percben betalált, apró szépséghiba, hogy lesről: Ferland Mendy mintaszerű beadását Karim Benzema belsőzte a bal alsóba, ám a visszajátszásokból kiderült, hogy valóban előrébb helyezkedett a francia. A Betis sem tétlenkedett, Antonio Sanabria fejesénél Thibaut Courtois védett elképesztő reflexmozdulattal.

Az első negyedóra végén összejött a hőn áhított vezetés megszerzése a Real Madridnak, Benzema verte meg egy az egyben Álex Morenót, remek ívelésére Federico Valverde érkezett, aki Aissza Mandit megelőzve a jobb alsóba lőtt (0–1). Hogy nem duplázta meg előnyét azonnal a madridi csapat, az kizárólag Sergio Ramoson múlott, a spanyol védő Marc Bartrától kapott ajándéklabdát, de nem tudott élni vele öt méterről...

A folytatásban inkább a Betis kísérletezett lövésekkel, és egy szűk háromperces szakasz elég volt ahhoz, hogy a hazai együttes megfordítsa az állást: a 35. percben egy kisszöglet után Sergio Canales tekert középre, Mandi Casemirót megelőzve közelről a kapuba bólintott; majd nem sokkal később az igencsak aktív Nabil Fekir lekészítése után William Carvalho erős, ballábas lövését Courtois csak beljebb segíteni tudta a rövidbe (2–1).

Csapata összeesését Zidane sem nézte jó szemmel, még az első félidőben beküldte Luka Modricot (a változtatásban Toni Kroos sérülése is szerepet játszott), aztán a szünet után Isco is beszállt.

Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, a 48. percben Dani Carvajal először zárkózott fel érdemben egy támadáshoz, s a beadását a Benzema elől menteni igyekvő Emerson pörgette a saját kapujába (2–2).

A brazil védő egyébként sem volt stabilnak nevezhető, a teljesítményére a 64. percben tette fel a „koronát”: Jovics lépett ki nagy helyzetben Benzema indításával, Emerson meglökte a nyilvánvaló gólhelyzetben lévő támadót, és miután a videózással kiderült, hogy a szerb nem volt lesen, a játékvezető kiállította Emersont.

A győztes gól megszerzéséhez szintén a VAR használata kellett, a videobíró Bartra esés közbeni kezezését szúrta ki. Sergio Ramos nem remegett meg, higgadtan a kapu közepébe emelt (2–3). A madridiak csapatkapitánya sorozatban a 17. bajnoki idényében talált be, erre eddig csak Agustín „Piru” Gaínza (19 idény) és Carlos Alonso, jóval ismertebb nevén Santillana (17) volt képes.

A nyolcperces ráadás végén még kétszer betalálhatott volna a fővárosi együttes, azonban Valverde és Benzema sem tudta megoldani a feladatot. Nem számított, a Real Madrid így is begyűjtötte a három pontot, míg az eddig százszázalékos Betis először botlott.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Valencia–Huesca 1–1 (Wass 38., ill. Sziovasz 64.)
Elche–Real Sociedad 0–3
(Portu 55., Januzaj 77. – 11-esből, Roberto López 90+4.)
Alavés–Getafe 0–0
Vasárnap
12.00: Osasuna–Levante (Tv: Spíler2)
14.00: Eibar–Athletic Bilbao (Tv: Spíler2)
16.00: Atlético Madrid–Granada (Tv: Spíler2)
18.30: Cádiz–Sevilla (Tv: Spíler2)
18.30: Valladolid–Celta Vigo
21.00: Barcelona–Villarreal (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!

AZ ÁLLÁS
1. Granada224–1+36
2. Betis3215–3+26
3. Real Sociedad3124–1+35
4. Valencia31116–5+14
5. Villarreal2113–2+14
5. Real Madrid2113–2+14
7. Celta Vigo2112–1+14
8. Getafe2111–0+14
9. Osasuna2112–1+13
10. Cádiz2112–20 3
11. Huesca3212–4–22
12. Eibar2111–2–11
13. Valladolid2111–3–21
13. Deportivo Alavés3121–3–21
15. Sevilla00–00 0
15. Barcelona00–00 0
15. Atlético Madrid00–00 0
18. Levante112–4–20
19. Athletic Bilbao110–2–20
20. Elche110–3–30

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+8. PERC: Benzema ziccert hibáz, de már nem számít, VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! A Real Madrid fordulatos meccsen szerezte meg az első győzelmét.

90+7. PERC: Valverde szép szóló végén hiába tolta el Robles mellett a labdát, már nem tudott kapura fordulni.

Nyolc perc a hosszabbítás.

83. PERC: Isco eldönthette volna, Robles mentett óriásit.

82. PERC: GÓÓL!!! ISMÉT ELŐNYBEN A REAL MADRID! Sergio Ramos nem hibázott, higgadtan a kapu közepébe emelt (2–3).

81. PERC: TIZENEGYES A REAL MADRIDNAK! A Mayorallal küzdő Bartra estében kézzel hozzáért a labdához, Bengoetxea a VAR segítségével megadja a büntetőt.

76. PERC: Hosszú percek után helyzet, Carvalho nézte meg a hosszú sarkot, a tekerésénél résen kellett lennei Courtois-nak, vetődve ütötte szögletre a labdát a belga.

73. PERC: A Betisnél Fekir ment le, Morón a helyén.

72. PERC: Jovicsnak ennyi volt, Mayoral a pályán.

69. PERC: Pellegrini rögtön reagál, Sanabria ment le, Montoya folytatja.

67. PERC: PIROS! A játékvezető is kiment megnézni a szituációt, és úgy ítélte meg, hogy Emerson nyilvánvaló gólhelyzetben szabálytalankodott, így kiállította a védőt. A Real Madrid jöhetett 16 méterről szabadrúgással, Ramos alig tévesztette el a bal felsőt.

A VAR még változtathat, Emerson a tizenhatos vonalának környékén meglökte Jovicsot, aki ezért sem tudta befejezni az akciót.

64. PERC: Benzema ugratta ki Jovicsot, és bár befújták lesnek, a visszajátszásból kiderült, hogy a szerb egy vonalban volt a védővel.

63. PERC: joaquín hagyta el a pályát, Tello állt be.

55. PERC: Fekir szép labdavezetés után pocsék lövést eresztett el.

53. PERC: Modric is kapott egy sárga lapot.

52. PERC: TE JÓ ÉG, MEKKORA KAPUFA! Benzema vett mellre egy remek indítást, majd ballal óriási erővel a lécre bombázott, a labda a gólvonal elé pattant le, onnan pedig vissza a mezőnybe.

Némi videózás, de megadják a gólt.

48. PERC: GÓÓÓL!!! EGYENLÍTETT A REAL MADRID! Carvajal először zárkózott fel érdemben egy támadáshoz, a beadását a Benzema elől menteni igyekvő Emerson pörgette a saját kapujába (2–2).

46. PERC: Zidane a szünetben is változtatott, Isco folytatja Ödegaard helyén.

46. PERC:ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. PERC: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ! Hiába került előnybe a címvédő, a Betis szűk három perc leforgása alatt fordított.

45+2. PERC: Casemiro elől fejelte ki szögletre a labdát Emerson, majd lent maradt, ápolni kell. A szögletnél Benzema szabálytalan, szabadrúgás kifelé.

Két perc a ráadás.

45. PERC: Még az első félidőben változtat Zidane, Kroos helyére Modric érkezik. A jelek szerint megsérült a német.

45. PERC: Benzema került nagy helyzetbe Kroos indítása után, de nem találta el jól a labdát.

42. PERC: Carvajal is besárgult, Fekir lábát húzta el.

40. PERC: Kroos szabadrúgása után Ramos fejelt az ötösről az égbe.

40. PERC: Rodríguez buktatta az ígéretes helyzetben kilépő Benzemát, sárga lap a jutalma.

37. PERC: GÓÓL!!! MÁR A BETISNÉL AZ ELŐNY, HÁROM PERC ALATT FORDÍTOTT A HAZAI CSAPAT! Fekir készítette le Carvalhónak a labdát, a portugál bal lábas lövésébe csak belekapni tudott Courtois, hárítani nem (2–1).

35. PERC: GÓÓL!!! EGYENLÍTETT A BETIS! Kis szöglet után Canales tekert középre, Mandi Casemirót megelőzve közelről a kapuba bólintott (1–1).

29. PERC: Szemre is tetszetősen passzolgatott a Betis a vendégek tizenhatosának előterében, végül Canales finom ívelésére Courtois mozdult ki jól, így elhalt az akció.


25. PERC: Robles nyújtotta meg a kirúgást, Sanabria jól állt be Casemiro elé, és ezzel jó helyzetbe hozta magát, a lövés viszont elkerülte a bal felsőt.

24. PERC: Rodríguez szánta rá magát lövésre 24 méterről, Courtois kapuja nem forgott veszélyben.

20. PERC: Joaquín, Caneles, Fekir volt a labda útja, utóbbi találta magát nagy helyzetben, de a bal lábas lövése elzúgott a bal kapufa mellett.

Luka Jovics korábban nyolcszor kapott lehetőséget a Real Madrid kezdőcsapatában, ezeken a meccseken még nem tudott betalálni...

15. PERC: MI MARADT KI?! Ismét Benzema ívelt középre, Bartra megelőzte ugyan Jovicsot, de éppen így lett jó Ramosnak, aki öt méterről, senkitől sem zavartatva ellőtte keresztben a labdát.

14. PERC: GÓÓL!!! EZ MÁR ÉRVÉNYES, VEZET A REAL MADRID! Benzema verte meg egy az egyben Morenót, precíz beadására Valverde érkezett jó ütemben, és Mandit megelőzve a jobb alsóba lőtt (0–1).

12. PERC: Emerson kapott sárga lapot, csúnyán odalépett Casemirónak.

Izgalmas tíz percen vagyunk túl, itt is, ott is akadt már nagyobb lehetőség.

7. PERC: COURTOIS! Sanabria fejelhetett öt méterről, a belga kapus elképesztő reflexmozdulattal hárított.

6. PERC: Ezúttal Mendy volt a befejező, remek indítást kapott – Emerson beragadt, így nem volt les –, egy csellel a jobb lábára húzta a labdát, de nem találta el jól, a kapu mellé lőtt.

4. PERC: A túloldalon Fekir villant, két védő között kivárt, majd kapura tekert, Varane lábáról került szögletre a labda.

2. PERC: AZ ELSŐ HELYZET, AZ ELSŐ GÓL, DE LES! Mendy adta be mintaszerűen a labdát a bal szélről, és bár Benzema a bal alsóba belsőzött, valóban közelebb volt az alapvonalhoz, mint az utolsó előtti védő.

1. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS! A vendégek indították útjára a labdát.

Zöld-fehérben a Betis, fekete-rózsaszínben a Real Madrid.

A mérkőzés játékvezetője: Ricardo de Burgos Bengoetxea.

A hazaiaknál Bravo, Camarasa, Guerrero, Martín és Guardado, a vendégeknél Asensio, Díaz, Hazard, Marcelo és Militao hiányzik sérülés miatt.



Továbbra sem akar új játékost igazolni Zinédine Zidane: „Ez a csapatom, és nem kérek mást. Mindenki tudni akarja, ki érkezik még, de meg vagyok elégedve a csapatommal” – mondta a francia edző. Bővebben itt!

Egy kis örökmérleg:112 találkozó, 26 betises és 62 madridi sikerrel, 118, ill.239 szerzett góllal.

A címvédő, idénybeli első bajnokiját vívó Real Madrid gól nélküli döntetlent játszott a Real Sociedad otthonában a La Liga 2. fordulójában. A fővárosiak ezúttal Sevillába látogatnak, Zinédine Zidane együttese a két győzelemmel kezdő, s még csak gólt sem kapó Real Betisszel mérkőzik meg.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Real Betis–Real Madrid spanyol bajnoki mérkőzés online tudósításában. Hamarosan kezdünk, tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik