La Liga: nevet cserél a csapat a Barcelona elleni meccs előtt

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2020.10.16. 11:26
Egészen különleges döntésre szánták el magukat a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Getafe együttesénél: úgy döntöttek, az FC Barcelona elleni bajnoki előtt nevet váltanak!

A klub névváltása csak egyetlen mérkőzésre szól: a klub a Barca elleni bajnokin a címeren, a mezen és a közösségi oldalakon is a Getafe név helyett Fe FC néven szerepel majd, azaz elhagyják az első négy betűt.a klub a Barca elleni bajnokin a címeren, a mezen és a közösségi oldalakon is a Getafe név helyett Fe FC néven szerepel majd, azaz elhagyják az első négy betűt.

A „Fe” spanyol szó annyit jelent, „hit”, amivel a csapat elsősorban a szurkolóknak szeretne üzenni, akik a koronavírus-járvány miatt hónapok óta nem lehetnek ott a találkozókon, és akik 2020-ban olyan kihívásokkal találták szemben magukat, amikre nem is számíthattak.



„A hit az egyetlen dolog, amit sosem veszíthetünk el” – idézi a Marca Clemente Villaverdét, a klub ügyvezető igazgatóját.

A klub kérésére a csapat neve a közvetítésekben is így szerepel majd, senki ne lepődjön meg tehát, ha a szombat este 21 órakor kezdődő találkozón az FC Barcelona ellenfeleként az Fe FC lesz feltüntetve.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik