La Liga: Messi átvett két díjat, aztán jött egy aranyos sztori…

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.01. 00:34
null
Lionel Messi lett a spanyol bajnokság legutóbbi szezonjának legjobb támadója és játékosa (Fotó: sport.es)
Hétfő este rendezték a spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 2014–2015-ös szezonjának díjátadó gáláját. A bajnok Barcelona játékosai öt, míg a Real Madrid futballistái három díjat gyűjtöttek be. Az ünnepségen Lionel Messi a nagyobbik kisfiáról, Thiagóról is szót ejtett.

 

A szezon legjobb kapusának járó elismerést a Zamora-díjat is begyűjtő Claudio Bravo érdemelte ki, a legjobb középpályásnak James Rodríguezt, míg a legjobb védőnek Sergio Ramost választották meg.

„Sokkal jobb formában fejeztük be a legutóbbi idényt, mint a Barcelona, mégis a katalánok tripláztak” – mondta a Real Madrid középhátvédje.

A legjobb edzőnek Luis Enriquét, a legjobb afrikai játékosnak a Valenciát erősítő Szofiane Fegulit, a legjobb dél-amerikainak pedig Neymart választották meg. A brazil kiválóságot az Aranylabdáról is kérdezték.

„Sokat jelent számomra, hogy jelöltek a díjra, nagyon boldog vagyok. Suáreznek is helye lenne a legjobb háromban, de mindannyian tudjuk, hogy Lionel Messi nyer. Számomra ő a világ legjobbja” – mondta Neymar, aki a gála után készségesen válaszolt az újságírók további kérdéseire.

„Tárgyalunk a szerződéshosszabbításról. Nem tudom, közel állunk-e a megegyezéshez, az édesapám intézi az ügyeket. Van még néhány évem a Barcánál. Már megszoktam a Madridból, vagy más helyekről érkező sajtóhíreket. Gyerekkorom óta olyanokat írnak rólam, amik nem igazak. Nincs előttem a kép, hogy elhagyom a Barcát. Ez a klub a második otthonom, élem az álmomat” – tette hozzá Neymar.

Lionel Messi lett a La Liga legutóbbi idényének legjobb támadója és legjobb játékosa, beszéde közben pedig meglepő módon szóba hozta kisfiát, Thiagót is.

„A kisfiamnak, Thiagónak ajánlom a díjat. Amikor eljövök otthonról, mindig megőrül, és azt kérdezi tőlem, »Megint mész gólokat rúgni?«” – mesélte Messi.

A Real Madrid sztárja, Cristiano Ronaldo sem maradt elismerés nélkül, a szurkolók őt választották meg a legutóbbi szezon ötcsillagos játékosának. A díjat Sergio Ramos vette át, miután CR nem utazott el a barcelonai gálára.

A SPANYOL BAJNOKSÁG 2014–2015-ÖS IDÉNYÉNEK DÍJAZOTTJAI
A szezon legjobb kapusa:
Claudio Bravo (Barcelona)
A szezon legjobb védője:
Sergio Ramos (Real Madrid)
A szezon legjobb középpályása:
James Rodríguez (Real Madrid)
A szezon legjobb támadója:
Lionel Messi (Barcelona)
A szezon legjobb edzője:
Luis Enrique (Barcelona)
A szezon legjobb afrikai játékosa:
Szofiane Feguli (Valencia)
A szezon legjobb dél-amerikai játékosa:
Neymar (Barcelona)
A szezon ötcsillagos játékosa:
Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
A szezon legjobb játékosa:
Lionel Messi (Barcelona)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik