La Liga: külföldre vinnék a spanyol bajnoki meccseket

Vágólapra másolva!
2017.09.08. 14:29
null
A Real Madrid és a Barcelona a nyáron Miamiban is összecsapott (Fotó: AFP)
A jövőben akár külföldön is játszhatnak spanyol bajnoki mérkőzéseket a La Liga egyik szóvivője szerint, aki elárulta, hogy már zajlanak a tárgyalások.

 

A felvetés nem új keletű a topbajnokságoknál, 2008-ban a Premier League-gel kapcsolatban került szóba, hogy 39. fordulót rendeznének, és annak mérkőzéseit Anglián kívül játszották volna a csapatok. Bár a szurkolók és a média kritikája miatt ebből nem lett semmi, egy másik, a világ élvonalába tartozó bajnokságban hamarosan sor kerülhet a külföldi összecsapásokra.

„Az előző szezonban több mint két és fél milliárd ember követte figyelemmel a La Ligát. A spanyol élvonal nyilvánvalóan globális terjedelemben nyújt szórakoztatást, és ezért nemzetközivé szeretnénk tenni. Ennek fényében már zajlanak a megbeszélések arról, hogy néhány bajnokit Spanyolországon kívül játszanak le” – mondta a spanyol liga szóvivője.

Érdeklődés nyilván lenne rá, főleg egy el Clásico esetében. A nyáron a Nemzetközi Bajnokok Kupája sorozatban például több európai élcsapat is pályára lépett Amerikában vagy éppen Ázsiában, rendszerint telt ház, azaz több tízezres nézőközönség előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik