La Liga: családos ember halt meg, 24 letartóztatás, három szúrt sérülés

Vágólapra másolva!
2014.11.30. 17:12
null
Jimmy életét a kórházban sem<br />sikerült megmenteni (Fotó: marca.com)
További információk látnak napvilágot az Atlético Madrid–Deportivo (2–0) kora délutáni spanyol bajnoki mérkőzést megelőző verekedésről, amelyben – mint arról korábban már beszámoltunk – egy vendégszurkoló életét veszítette.

Már beazonosították az elhunyt drukkert, Francisco Javier Romero Taboada 43 éves volt, családos ember, egy fiú édesapja, 14 óra körül hunyt el, miután kórházba szállították, ahol már nem tudták megmenteni az életét. (A fejsérüléseket szenvedő szurkolót a stadion melletti jeges madridi folyóba dobták, halálát szívinfarktus okozta.)

Az elhunyt Depor-drukker – becenevén Jimmy – a Los Suaves szurkolói csoporthoz tartozott, amelynek magját az egyik legrégebbi és legerőszakosabb la coruna-i csoport, a Riazor Blues egykori veteránjai alkották. A Riazor Blues 2003 októberében feloszlott, amikor egy szurkolói verekedésben elhunyt Manuel Ríos Suárez. A 31 éves Depor-drukker a Compostela elleni kupameccs után történt verekedésben egy Compostela-mezt viselő fiatal fiút akart megvédeni a huligánoktól. A Riazor Blues néhány éve lett ismét aktív, és gyakran kíséri el a csapatot idegenbeli mérkőzésekre.

A spanyol sajtó eddig tizenegy további sérültről számolt be, közülük háromnak szúrt sebe van, háromnak fejsérülése – egyikük az arcán –, a többieket törésekkel, zúzódásokkal kezelik. De megsérült egy rendőr is: neki eltört az ujja.

A Riazor Blues, a Frente Atlético, a Bukaneros és az Alkor Hooligan tagjai közül huszonnégyet már letartóztattak, de zajlanak a további azonosítások, a nap folyamán még több letartóztatásra lehet számítani.

A verekedésről – amelyben mintegy kétszázan vehettek részt – annyit tudni, hogy a Depor-drukkereket szállító buszok 9 óra körül érkeztek meg a Vicente Calderón Stadionhoz, ahol azonnal összetűzésbe keveredtek az ott várakozó madridiakkal – kergetőzés volt a közeli utcákban is –, minden bizonnyal a Frente Atlético huligánjaival.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik