La Liga: az újoncot is felvásárolja a Man. Cityt birtokló válallat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.28. 20:19
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságba (La Liga) frissen feljutó Girona többségi tulajdonát hamarosan felvásárolja a Manchester Cityt birtokló City Football Group – az újonc ezzel jelentős anyagi tőkével kezdheti az első osztálybeli szereplést.

Ugyan az egyezség még nem hivatalos, de napokon belül megtörténhet a megállapodás, minek értelmében a City Football Group (CFG) majdnem a száz százalékát megvásárolná a spanyol első osztályba feljutó Gironának. Érdekesség, hogy az üzletben közreműködik Pere Guardiola is, a Man. Cityt menedzselő Pep testvére. City Football Group (CFG) majdnem a száz százalékát megvásárolná a spanyol első osztályba feljutó Gironának. Érdekesség, hogy az üzletben közreműködik Pere Guardiola is, a Man. Cityt menedzselő Pep testvére.

A spanyol klub korábbi tulaja, Josep Delgado két évvel ezelőtt állapodott meg a TVSE Futbol nevű vállalattal, mely így többségi tulajdont szerzett a klubban – 18 százaléka maradt Delgadónak, a maradék 2 százalékot kisebb befektetők birtokolják.

A TVSE azonban nem bírná finanszírozni a klub azon igényeit, melyek elengedhetetlenek az élvonalban szereplésre – a klub tulajdonlásának majdnem egészét átvállalná a Manchester Cityt és a Melbourne City FC-t teljes egészében, valamint a New York City FC nagy részét birtokló CFG.

Ugyan a nagyvállalatnak gazdaságilag hasonló tervei lennének a Gironával is, mint a tulajdonába tartozó klubokkal, mégis a többiekkel ellentétben az újonc neve és a színei sem változnának. A CFG-nek elsősorban az együttes játékoskeretét érintő változásokra kell anyagi tőkét biztosítania, a későbbiekben viszont új stadiont és edzőközpontot is épít a klubnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik