La Liga: Atlético-, Barca- és Real-játékos az év legrosszabb csapatában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.26. 09:32
null
Csalódás volt az idényük (Montázs: marca.com)
A Marca spanyol napilap összeállította a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) legutóbbi idényének legrosszabb csapatát. A bajnoki címet megszerző Barcelonát két játékos képviseli a tizenegyben, amelybe az előző kiírásban aranyérmes, ezúttal harmadik Atlético Madrid, valamint a most második Real Madrid is képviselteti magát egy-egy játékossal.

A kapuban a tavalyi vb egyik nagy egyéni nyertesét, a mexikói Guillermo Ochoát találjuk, aki a Málagában kispadozta végig az idényt: egyetlen perc nem jutott neki a bajnokságban.

A védelemben két tavaly nyári Barca-igazolás fért be, Douglas nem tudott magának sok lehetőséget kiharcolni a bizonyításra, az Arsenaltól érkező Thomas Vermaelen lényegében az egész szezonban sérült volt. A Real légiósa, Lucas Silva a középpályára fért oda. Bár a télen 13 millió eurót fizettek érte a madridiak, a tavasszal 26 meccsen (20 bajnoki/hat BL) összesen kilencen léphetett pályára, ahol 427 percet tartózkodott. Kevesebb, mint öt teljes meccset...

Említsük meg a csatársorban helyet kapó Alessio Cercit, aki a nyáron nagy reményekkel érkezett az Atléticóhoz, hogy négy madridi hónapot követően a téli átigazolási időszakban a kertek alatt távozzon, és kössön ki kölcsönben a Milannal.

A barcelonai nevelésű, kivételes tehetségét a 2013–2014-es idényben az Evertonnál meg is villantó Gerard Deulofeu a Sevillában szenvedett: tizenhét bajnokin egy gólt szerzett, öt El-találkozóján gól nélkül maradt. A tavasszal többször a keretbe sem került be, az El-döntőre készülő, spanyol bajnoki ötödik Sevilla teljesítményéhez szinte semmit nem tett hozzá. Alighanem a klub és a támadó is kölcsönösen várta már, hogy leteljen egyéves szerződése, és visszatérjen anyaegyesületéhez, a Barcelonához.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik