M. D. 2020.08.12 19:34 Frissítve: 2020.08.13 16:36

La Liga: a Valencia ikonja a Villarrealban folytatja

Kilenc év után távozik a Valencia labdarúgócsapatától, és – eddigi klubtársával, Francis Coquelinnel egyetemben – a szintén spanyol élvonalbeli Villarrealban folytatja a pályafutását Dani Parejo.

 

Dani Parejo feladata minden bizonnyal Santi Cazorla pótlása lesz a Villarrealnál (Fotó: Villarreal CF)


A 31 éves, négyszeres spanyol válogatott középpályás 2011 óta minden sorozatot figyelembe véve 383 mérkőzésen 63 gólt szerzett és 62 gólpasszt adott a Valenciában. Tavaly tavasszal Király-kupát nyert az együttessel. Távozásának hátterében a Valenciát sújtó pénzügyi problémák állhatnak, ugyanakkor a Villarreal ingyen szerezte meg a játékjogát. Parejo – a Marca információi szerint – három plusz egy éves szerződést kötött új együttesével.


A Valenciánál a bajnokság befejezése előtt tájékoztattak arról, hogy a nyáron távoznom kell a csapattól, de az okokról senki sem beszélt. Senki sem mondta el nekem, hogy sportszakmai vagy anyagi szempontból kell elmennem” – nyilatkozta az El Chiringuito Tv-nek Parejo, aki könnyeivel küszködve tette hozzá, idősebb kisfiánál nem is tud elszámolni azzal, hogy klubot váltott.


„Örökké” – így búcsúzott Parejo a Twitter-oldalán a Valenciától


Júliusi cikkünkben már jeleztük, hogy a Valenciánál szinte teljes átalakulás várható a nyáron, az eddigi keretből Ferran Torres (Manchester City) és a súlyos térdsérüléséből lábadozó Ezequiel Garay is távozott már, míg Jaume Costa (Villarreal) és Alessandro Florenzi (AS Roma) visszatértek a kölcsönből anyaegyesületükhöz. Peter Lim tulajdonos a klub irányítása kapcsán rengeteg kritikát kap a szurkolóktól, akiknek egy csoportja Parejo és Francis Coquelin távozása miatt állítólag már demonstrációt szervez a szingapúri üzletember ellen.

A fentebb említett 29 esztendős francia védekező középpályás Parejóhoz hasonlóan a Villarrealban folytatja, az ő szerződtetését szintén szerdán jelentette be az Európa-liga-résztvevő klub. Coquelin négy évre írt alá új együtteséhez.


2020.09.26 00:08:47

Spanyol labdarúgás BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A felsorolt futballisták esetében kérdés az, hogy az őket foglalkoztató klubok belenyúltak-e a tutiba, vagy jön a bukás – minden tekintetben.

2020.09.20 18:16:34

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nem parádézott a címvédő a Sociedad otthonában, a nagyobb helyzeteket a hazaiak alakították ki.

2020.09.12 00:20:05

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

INDUL A LA LIGA. Nem halad semerre az Atlético, a Valencia igen, de ennek nem örülhet. Melyik lesz most a meglepetéscsapat?

2020.09.11 12:05:21

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Húsz csapat, melyből a végén négyen a Bajnokok Ligájába jutnak, hárman pedig kiesnek.

2020.09.06 22:44:32

Spanyol labdarúgás BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. A személyes sorsa miatti düh vagy a végzet elfogadása, jelen állás szerint Lionel Messinek is ez a választási lehetősége.