La Liga: 6 hónap börtönt kért az ügyészség az Atlético-csatárra

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.29. 18:19
null
Diego Costa pénzbírsággal megúszhatja a dolgot (Fotó: AFP)
A spanyol ügyészek adócsalás miatt hat hónapos börtönbüntetést és több mint félmillió eurós (173.7 millió forintos) bírságot kértek Diego Costára, az Atlético Madrid brazil származású, spanyol válogatott labdarúgójára.

A pénteki bejelentés szerint a 31 éves támadó 2014-es adóbevallásában megkárosította a spanyol államot. Hozzátették: mivel a börtönbüntetés nem haladja meg a két évet és nem erőszakos bűncselekmény miatt marasztalják el, azt a spanyol törvények szerint Diego Costa 36 500 eurós pénzbírságra válthatja.

Az ügy bírósági tárgyalására jövő csütörtökön kerül sor.

A spanyol adóhatóság az elmúlt években több hasonló jellegű ügyet követően jutott bevételhez az élvonal nagycsapataiban szerepelt, illetve szereplő labdarúgótól és edzőtől. Így például Cristiano Ronaldo, Luka Modric, Marcelo, Alexis Sánchez, Ricardo Carvalho, Ángel Di María, Javier Mascherano, Lionel Messi, Diego Costa, Radamel Falcao és Fábio Coentrao, valamint José Mourinho ellen is hasonló eljárás indult. Xabi Alonsót azonban az ügyészség hiába vádolta szintén adócsalással, a spanyolok világ- és kétszeres Európa-bajnok labdarúgója harcolt az igazáért, és a bíróság végül felmentette őt a vádak alól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik