Bojan Krkic duplázott, a Barcelona gálázott

Vágólapra másolva!
2010.04.03. 21:58
null
Bojan Krkic (jobbra) két góllal vette ki a részét a bilbaóiak elleni győzelemből (Fotó: Reuters)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 30. fordulójában a címvédő Barcelona a Camp Nouban inkább látványos, mint izgalmas mérkőzésen győzött az Athletic Bilbao ellen.

Könnyedén kezdte a találkozót a katalán együttes, a „nyerő" húzásnak Maxwell tűnt, aki a sérült Eric Abidal helyén kapott lehetőséget a balhátvéd posztján az elmúlt időszakban, de olyan magabiztosan alakította a dublőr szerepét, hogy Pep Guardiola akkor is helyet szorított neki a csapatban, amikor a francia bekk már játékra jelentkezett. Maxwell rendkívül aktív volt, láthatóan élvezte a középpályás játékot, nemcsak a támadásokban volt benne, hanem a befejezésekre is rendre odaért az ellenfél kapuja elé.

SZAVAZÁS

Ki nyeri a Primera División 2009–10-es idényét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Megvoltak a helyzetei a házigazdának, hogy megszerezze a vezetést, ám erre egészen a 26. percig várnia kellett. Akkor Lionel Messi jó ütemű csellel csapta be védőjét, megjátszotta a bal szélen a támadással fellépő Abidalt, akinek centerezése még elcsúszott a középen érkező Maxwell cipőorra előtt, de a hosszún Jeffrén bevetődve közelről már nem hibázott. (1–0)

A 34. percben a mérkőzés egyik legnagyobb helyzetét hagyta ki a vendégcsapat: a középpályán gyanús körülmények között vették el a labdát Carles Puyoltól, a bal oldali beadást Fernando Llorente válthatta volna gólra, de a visszacsúszó Dmitro Csihrinszkij még spiccel beletolt a labdába, amelyet így a vendégcsatár hét méterről a kapu fölé vágott.

A félidőt a játékba többször is ügyesen belépő Krkic gólja zárta. Előbb Puyol indítását követően éles szögből leadott lövését még védte Gorka Iraizoz, ám két perccel később már tehetetlen volt a vendégkapus. A 41. percben ismét Puyol volt a feladó, ezúttal nem indított, hanem csak kiugratott, Krkic meg pimasz mozdulattal találta meg a rést a rövid alsó felé. (2–0)

A második félidő elején mindent egy lapra feltéve rohamozott a vendégcsapat. Járatta a labdát, egymás után vezette a gólveszélyt magában hordozó támadásait, de Víctor Valdés a helyén volt, és bizony a szerencse sem párolt el a hazaiaktól, akiknek védelme nehéz pillanatokat élt át, pedig nem nyeretlen kétévesekből állt.

A futball íratlan törvénye szerint a kihagyott lehetőségeket – könnyen lehetett volna 2–2 az állás – góllal büntette az ellenfél. Így lett 3–0 a hazaiaknak. A gól Krkic érdeme, aki  az 58. percben, a balösszekötő helyéről, 17 méterről védhetetlenül bombázott a jobb felsőbe. (3–0)

A gól elvette az addig elszánt baszkok kedvét a folytatástól, különösen, hogy tíz perc múlva már a negyediket is bekapták. A 68. percben a nem sokkal korábban a cserepadról beszálló Xavi 30 méteres lapos passzal dobta játékba a jobb szélen Pedrót, aki középre játszott, Messi pedig védőjét megelőzve, Iraizoz kapus lábai között talált a vendégek hálójába. (4–0)

A Bilbao sem távozott azonban üres kézzel, legalábbis ami a szerzett gólokat illeti, mert a pontszerzésre tulajdonképpen alig volt valami esélye. Talán a szünet utáni néhány perc során vetődhetett ez fel kérdésként. A 77. percben a katalán védelem nem először hagyott ki a mérkőzésen, ezúttal viszont gól is lett belőle. Francisco Yeste lőtte be a labdát balról három (!) hazai védő mellett középre, érkezett a balösszekötő helyén Markel Susaeta, aki higgadtan értékesítette az ajtó-ablak lehetőséget. (4–1)

A folytatásban még Víctor Valdésnak kellett nagyot védenie, az eredmény azonban nem változott. Megérdemelt győzelmet aratott a Barcelona, amely így három megszerzett pontjával megint az élre került, és feladta a leckét a fordulóban csak vasárnap pályára lépő Real Madrid számára.

 A TALÁLKOZÓ GÓLJAI
 
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,ll,2009/,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik