H. K. 2020.03.24 11:58 Frissítve: 2020.03.25 04:09

Koronavírus: „Zuhanyozni mentem, majdnem kidőltem”

Jonathas de Jesus, a spanyol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Segunda División) szereplő Elche játékosa megosztotta tapasztalatait a koronavírusról.

 

Jonathas nagyon szenvedett a koronavírus miatt (Fotó: AFP)

 

A 31 esztendős brazil támadóról egy hete derült ki, hogy megfertőződött a vírussal, ő volt a spanyol másodosztály első játékosa, akinél hivatalosan is megerősítették a betegséget. Jonathas de Jesus most megosztotta a Globóval a tapasztalatait – mint elárulta, még zuhanyozni is alig tudott elmenni.

„Sokat szenvedtem, egyáltalán nem volt erőm. Az egész azzal kezdődött, hogy lázasnak éreztem magam, nagyon kellemetlen volt. A fejem rendkívül fájt, de először azt hittem, csak migrén, utána viszont a testemre is átterjedt. Azt mondták, hogy ezek a koronavírus tünetei, ezért gyorsan csináltassak tesztet, ami végül pozitív lett. Nem tudtam edzeni, mert nagyon legyengültem, főleg az első három napban. Sokat szenvedtem. Semmi erőm sem volt. Amikor elmentem zuhanyozni, majdnem kidőltem a fürdőszobában.” 

„Elképesztő fájdalmaim voltak, sosem éreztem még ehhez hasonlót. Ez a vírus nem vicc. Sportoló vagyok, mégis rengeteget szenvedtem, akkor képzeljenek el egy idősebb embert. Ezért kell átgondolni ezt Brazíliában, mivel ott még sokan nem veszik komolyan a vírust.”  

Nem Jonathas az első koronavírusos az elmúlt napokban: a 27 esztendős Rudy Gobert, az NBA első fertőzöttje közösségi oldalán azt ecsetelte, hogy négy napja egyáltalán nem érez ízeket és szagokat.

 
2020.08.11 13:37:32

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. A portugál passzkirály már a katalánoké, Messi cimborájához el kell adni a Coutinho, Rakitic, Dembélé, Rafinha sort.

2020.08.05 12:49:08

Spanyol labdarúgás T. D.

A visszavonuló kapusklasszisnak többek között Gianluigi Buffon és Oliver Kahn is üzent.

2020.08.02 22:06:38

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. A királyi klubban ketyeg az egyik legkegyetlenebb óra, a biológiai, a kiszemeltek zöme francia.

2020.07.21 19:38:24

Spanyol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Nem én vagyok a legjobb edző, és nem én vagyok a legjobb taktikus. De vannak más jó tulajdonságaim. Szenvedélyes és motivált vagyok, ez a kettő sokkal többet ér.”

2020.07.19 16:34:08

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Iksszel búcsúzott a La Liga új bajnoka, Benzema nem lett gólkirály, a Leganésnek két ziccere volt a végén.