Király-kupa: Pedro duplázott, döcögve is biztos Barca-siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.06. 23:50
null
Sergi Roberto (jobbra) végig a pályán lehetett a Barcában (Fotó: mundodeportivo.com)
A spanyol labdarúgó Király-kupában a Barcelona háromgólos előnyt szerzett a harmadosztályú Cartagena vendégeként a hazai visszavágóra. A 36. percig hátrányban lévő katalánok több kiválóságukat nélkülözve nem túl látványos játékkal, valamint meggyőző irammal, ám Pedro duplájával, Fabregas kapásgóljával és Dongou szemfüles találatával fordítottak. A visszavágókat másfél hét múlva rendezik meg, a párharcok továbbjutói a nyolcaddöntőben folytathatják szereplésüket.

Gerardo Martino a Pinto – Bartra, Puyol, Adriano, Jordi Alba – Alex Song, Sergi Roberto, Busquets – Pedro, Cesc Fabregas, Alexis Sánchez összeállításban kezdett, a rutinos emberek közül a kispadon Neymar és vész esetén Mascherano ült bevetésre készen, de utóbbi duó egyik tagja sem került bevetésre. A lelkes hazaiak fegyelmezett védőmunkával sokáig ki tudták fogni a szelet a katalán vitorlákból, a 16. percben pedig egy előrevágott labdából indulva vezetéshez is jutottak. Akkor Fernando tört kapura a balösszekötő helyén, és szépen lőtte ki Pinto mellett a hosszú, bal alsót (1–0). Próbált ritmust váltani a hátrányba kerülő Barca, de a tizenhatosának előterét kilenc mezőnyjátékossal megszálló Cartagena ellen nehezen jutott levegőhöz és területhez. A 36. percben Pedro a második ziccerénél már elvállalta a befejezést – laposan lőtte ki a hosszút –, mert percekkel korábban még visszacselezte magát (1–1). A buktatása után akkor megítélt szabadrúgást Fabregas a kapu fölé emelte, a kapitányi karszalagot viselő középpályás a hajrában javított: Adriano centerezését – jobbról beemelte a sűrűbe, ahol négy társ érkezett, a nagy számok törvénye alapján egyiküknek csak jó volt – 12 méterről, kapásból védhetetlenül vágta a hazai kapuba (1–2).

A fáradó hazai gárda cserékkel próbálta meg tartani állásait – és minimális hátrányát –, a játék, így a labda ritka vendég volt a Barcelona térfelén. Jobbára a felező és a hazai tizenhatos között folyt a játék, mert olyan nagyon a katalánok sem vették tűz alá az ellent. Megelégedtek a labda tartásával és járatásával, persze néhány villanásra futotta az erejükből. Fabregas ziccert szórakozott el – jó, Limones kapus bravúrja is kellett –, Alexis Sáncheznek pedig sikerült hat méterről, középről, az üres kapu fölé rúgnia a bal oldalról érkező, amúgy pontos centerezést. Martino edző nem hitt a szemének, és nem volt egyedül... A 75. percben Pedro remek kiugratás után – a chilei légiós valamit helyre tett korábbi hibájából – pimasz csellel húzott el a hazai kapus mellett, majd belsőzött az üres kapuba (1–3). A végeredményt a 90. percben a csereként pályára lépő Dongou állította be, aki Pedro kapufáját követően a kipattanót igazítás nélkül vágta a kapuba hét méterről (1–4). Eldőlt, és ez igaz minden bizonnyal nemcsak az első mérkőzésre...

SPANYOLORSZÁG, KIRÁLY-KUPA
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
Cartagena–FC Barcelona 1–4
(Fernando 16., ill Pedro 36., 75., Fabregas 42., Dongou 90.)
Real Valladolid–Rayo Vallecano 0–0
KORÁBBAN
Algeciras–Real Sociedad 1–1 (Alfaro 64., ill. Griezman 59.)
Lleida Esportiu–Real Betis 1–2 (Milla 57., ill. Verdú 27. – 11-esből, Molina 43.)
Villarreal–Elche 2–2 (G. dos Santos 23., Aquino 94., ill. Pelegrín 61., Boakye 66.)
Racing Santander–Sevilla 0–1 (Jairo 5.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik