Király-kupa: Nincs kegyelem! – kizárás a Real Madrid sorsa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.10. 20:09
null
Cserisev jogosulatlan játékára az RFEF szerint nincs mentség (Fotó: Action Images)
A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) fellebbviteli bizottsága elutasította a Real Madrid fellebbezését, így a klubot jogerősen kizárták a Király-kupa küzdelmeiből Gyenyisz Cserisev jogosulatlan játéka miatt. A Real Madrid egyetlen fellebbviteli fórumhoz, a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulhat még az ügyben.

Az előző szezonban – még a Villarreal játékosaként – három sárga lapot, így automatikus egymérkőzéses eltiltást összeszedő Cserisev pályára lépett a Cádiz ellen megnyert találkozón. Az RFEF kizárta a Real Madridot a kupa küzdelmeiből, a klub viszont fellebbezett a döntés ellen.

A fellebbviteli bizottság csütörtökön meghozott döntésével véglegesítette az elsőfokú határozatot: a Real Madrid Cserisev jogosulatlan játéka miatt elbúcsúzott a Király-kupától, a Cádiz továbbjutott.

„Minden klub felelős azért, hogy ellenőrizze, futballistái jogosultak-e a pályára lépésre” – tudatta indoklásában az RFEF fellebbviteli bizottsága.

A Real Madridnak egyetlen esélye maradt: amennyiben ezt kívánja, fellebbezhet a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS), mely sportügyekben a legmagasabb jogi fórum.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik