Messi három gólpasszal ünnepelte 400. Barca-meccsét

Vágólapra másolva!
2014.01.22. 21:57
null
Tello három lövéséből is gól született (Fotó: Reuters)
A spanyol Király-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Barcelona 4–1-re nyert a Levante otthonában, így megnyugtató előnyből várhatja a jövő heti visszavágót. A Levante az első félidőben még vezetett, de a második játékrészben egy nehezen feldolgozható körülmények között született öngólt követően összeroppant, majd nem bírt a Messi, Tello párossal: előbbi három gólpasszal, utóbbi három góllal gondoskodott a fölényes vendégsikerről.

SPANYOLORSZÁG, KIRÁLY-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Levante–Barcelona 1–4 (1–0)
Valencia, Estadio Ciutat de Valencia. V: Hernández Hernández
Levante: Javi Jiménez – Nagore, Vintra, Juanfran, El Adoua – Karabelas, Sergio Pinto, Camarasa, Xumetra (Pedro Rios, 62.), el-Zsar (Nong, 77.) – Barral (Ángel Rodríguez, 71.). Vezetőedző: Joaquin Caparros
Barcelona: Pinto – Alves, Puyol (Mascherano, 57.), Bartra, Adriano – Song, Xavi, Sergi Roberto – Pedro (Alexis Sánchez, 77.), Tello, Messi. Vezetőedző: Tata Martino
G: el-Zsar (31.), ill. Juanfran (53. – öngól), Tello (58., 80., 86.)

Tíz napon belül háromszor is farkasszemet nézhet egymással a Barcelona és a Levante: a bajnokságban vasárnap 1–1-es döntetlen született Valenciában, majd a két felvonásos kupapárharc következik, az első felvonásra szerda este, szintén a Levante otthonában került sor.

Lionel Messi 400. alkalommal húzhatta magára a Barcelona mezét tétmérkőzésen, de a jeles mérföldkőre készülvén biztosan nem ilyen első félidőről álmodott. A Levante kiválóan hajtotta végre azt, amit a bajnokin már láthattunk tőle: szilárd védelem, fizikai fölény, veszélyes kontrajáték. A vendégek ezzel szemben csak szenvedtek, hiába birtokolták többet a labdát, Messiék tűntek idegesebbnek.

Szinte az egész első félidőben a Levante térfelén pattogott a labda, de Pedro 5. percben lőtt kapufája mellett igazi gólhelyzetet nem tudott összehozni a kissé álmosan és ötlettelenül futballozó Barcelona. Azaz pontosítsunk: saját kapuja előtt igen. Egy távolról a kapu elé tekert Levante-szabadrúgásba Puyol rettentő szerencsétlenül tette bele a fejét, a labda így az ötösnél ólálkodó el-Zsart találta meg, a marokkói pedig kétszer is lőhetett, az elsőt még védte Pinto, az ismétlést azonban már nem. 1–0

Ami az első félidőben nem sikerült a Barcelonának, azt a második elején összehozta a Levante. Egy öngóllal. Pedro lövésénél még védett Jiménez, de a kipattanót követően Vintra és Juanfran közös erővel helyezték el az egyenlítő találatot a hazai kapuban. 1–1

Az egyenlítés felrázta a Barcelonát, Martino csapata a „jégtörés” után sokkal lendületesebben kezdett futballozni. Ennek az 58. percben meg is lett az eredménye: az egyre mélyebben és mélyebben játszó Messi tűpontos labdájával a leshatárról kilépő Tello tört kapura, majd szépen kilőtte a rövidet. 1–2

Ahogy a Barca egyre jobban felpörgött, úgy esett össze a Levante, és csak idő kérdése volt, mikor érkezik a harmadik katalán gól. Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás és egy kisebb szóló után Messi ismét nagyszerű labdával ugratta ki Tellót, aki másodszor sem hibázott. 1–3

Öt perccel később a mai este nyerő párosa, Messi és Tello összehozta a harmadik találatát is (1–4), Tello ezzel megszerezte a Copa Del Rey jelenlegi kiírásának első mesterhármasát, és formalitássá tette a visszavágót.

A Barcelona két ellentétes félidőt produkált, de így is simán megnyerte a Király-kupa negyeddöntőjének első mérkőzését, így megnyugtató előnyből várhatja a jövő heti barcelonai visszavágót.

A MÉRKŐZÉS LEGFONTOSABB TÖRTÉNÉSEI PERCRŐL PERCRE

2. FÉLIDŐ

90+2. perc: VÉGE! Hiába játszott jobban, és szerzett vezetést az első félidőben a Levante, a Barcelona a másodikban felőrölte az ellenállását, és négy gólt rúgva már az első meccsen eldöntötte a továbbjutás kérdését.
90. perc:
két perc lesz a ráadás.
90. perc:
Dani Alves kapott labdát a jobb szélen teljesen szabadon, középen Alexis várta a labdát, de nem kapta meg, Jiménez lefülelte a brazil centerezését.
86. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓL!! TELLO: MESTERHÁRMAS!! 1–4!!!
Messi harmadik gólpasszát is kiosztotta 400. barcelonai tétmeccsén, ezúttal is kihagyhatatlan helyzetbe hozta Tellót, aki középről, 7 méterről szerezte meg mai harmadik találatát.
84. perc:
Alexis Sánchez vállalkozott távoli lövéssel, Jiménez a felső sarokból szögletre kaparta a labdát.

80. perc: GÓÓÓÓÓL!!! TELLO DUPLÁZOTT!!! 1–3!!!

Messi egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után vezette a labdát a hazai tizenhatos előterében, a védők nem támadták, ő pedig ismét okos és tökéletes ütemű passzal ugratta ki Tellót, aki 10 méterről ezúttal sem hibázott.
77. perc: csere mindkét oldalon: a Barcelonában Pedrót Alexis Sánchez váltotta, a hazaiaknál el-Zsar ment le, és Nong állt be.
74. perc:
újabb lövés Messitől, újabb védés Jiméneztől, újabb szöglet a Barcelonának (a szögletarány 0–14).
73. perc:
a Levante hosszú labdákkal próbál harcolni az egyenlítésért, nem sok sikerrel.
71. perc: újabb csere hazai oldalon: Barral le, Ángel Rodríguez be.
70. perc: Messi került ziccerbe! Dani Alves indítása után az argentin lefutotta védőjét, kissé kiszorítva lőtt, a visszazáró Juanfran a gólvonal elől mentett.
65. perc: közel állt a harmadik gólhoz a Barcelona! Xavi lövését Juanfran még blokkolta, Messi ismétlését pedig Jiménez bravúrral védte.
62. perc: cserélt a Levante is: Xumetra hagyta el a pályát, a helyén Pedro Rios.
61. perc: a gólpassz után Messi is betalálhatott volna, 10 méterről dolgoztatta meg rendesen Jiménezt.
60. perc: GÓÓÓÓÓÓL!!!! FORDÍTOTT A BARCELONA!!! TELLO!!!!
Messi kiváló labdával ugratta ki a leshatáron meglépő Tellót, aki egy állítás után a rövid felsőbe bombázott, Jiménez csak hozzáérni tudott. 1–2
57. perc:
Dani Alvest senki sem támadta, távolról lőtt, nem sokkal léc fölé.
57. perc: cserélt a Barcelona: Puyol le, Mascherano fel.

53. perc: (ÖN)GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!! EGYENLÍTETT A BARCELONA! 1–1!!!

Hihetetlen körülmények között egyenlített a Barcelona. Pedro kapott forintos passzt, kapura tört, lövését lábbal védte Jiménez, a kipattanót Vintra próbálta kivágni, de Juanfrant találta telibe, akiről a hazai kapuba pattant a labda.
51. perc: Messi indít, Tello lő, de lesről!
50. perc:
Xavi ívelte középre a Barcelona szögletét, Puyol tette bele a fejét, de mellé bólintott.
49. perc: Dani Alves beadására Jiménez ugrott rá, és meg is szerezte a labdát.
46. perc: folytatódik a találkozó, a hazai Levante hozta ismét játékba a labdát. FEL TUD-E PÖRÖGNI A KISSÉ ÁLMOS BARCA?

1. FÉLIDŐ

45. perc: hosszabbítás nélkül ért véget az első félidő, a szilárdan védekező Levante egy pontrúgás után szerzett góllal megérdemelten vezet az egyelőre formán kívül, ötlettelenül és lassan futballozó Barcelona ellen.
43. perc:
ezúttal Xavi tekerte középre a Barcelona szögletét, de Puyol könyökléséért kifelé ítéltek szabadrúgást.
38. perc:
jelenleg ugyanazt látjuk, mint a hétvégi bajnokin: a kiválóan szervezett és fegyelmezett Levante sikeresen hatástalanítja a katalánok (eddig) kiszámítható támadásait.
37. perc:
Messi a kapunak háttal átvette a labdát, gyorsan kapura fordult vele, és megcélozta a hosszú sarkot 16 méterről: mellé!
35. perc
: tovább nyom a Barca és kapuja elé szegezi a hazai csapatot, de az ötlet nagyon hiányzik a támadásokból.
31. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!! VEZET A LEVANTE!!!
A bal oldalról tekeredett középre a Levante távoli szabadrúgása, Puyol az ötös sarkánál szerencsétlenül tette bele a fejét, középen pedig egyből lecsapott a marokkói el-Zsar, akinek első lövését még védte Pinto, de az ismétlést már nem. A Barcelona ismét egy rögzített szituáció után kapott gólt.
29. perc:
a Levante alig támad, a hazai kontrák magukban hordozzák a veszélyt.
25. perc:
Sergio Pinto rúgta meg 22 méterről kőkeményen... a sorfalat. Telibe!
24. perc: kezezésért Bartra sárga lapot kapott a Barcelona csapatából, amit heves reklamálással vett tudomásul. Ígéretes helyről jöhet a Levante szabadrúgása.
22. perc:
Messi okos passza után a szélen felfutó Adriano került lövőhelyzetbe, de a rossz labdaátvétel után már nem tudta kapura tenni a labdát.
19. perc:
az első húsz percben szinte kizárólag a hazai térfélen pattogott a labda, de igazi gólhelyzetig még nem jutott el a Barcelona – Tata Martino idegesen járkál fel-alá az oldalvonalnál.
17. perc:
zsinórban érkezett a vendégek 4. és 5. szöglete is, de a gólhoz nem kerültek közelebb.
15. perc:
Messi tekerte középre a Barca harmadik szögletét, kisebb kavarodás után Pedro lőtt kapura, újabb korner következhet.
STATISZTIKA:
Lionel Messi 399-ből 205 mérkőzésen szerzett gólt a Barcelona mezében. A katalánok 87%-ban nyerték meg azokat a találkozókat, amelyeken betalált, és csak 51%-ban azokat, amelyeken nem.
12. perc: Tellónak rúgott oda Nagore, meg is kapta a meccs első sárga lapját.
10. perc:
ismét Pedrót állították meg lesen, már az első percekben beszorult a hazai csapat.
6. perc:
Tello bal oldali beadása után Vintra lőtt majdnem öngólt, de megúszta egy újabb szöglettel a Levante.
5. perc: KAPUFA! Ismét Pedro villant a vendégektől, a tizenhatos közelében vezette a labdát, majd jobb belsővel a hosszú oldali kapufa tövére tekert. Szöglet!
3. perc:
a túloldalon Pedro került ziccerbe Messi passzával, de intett az asszisztens: les!
2. perc:
Puyol ragadt be csúnyán a Barca védelméből, Xumetra egy az egyben vezethette a labdát Pinto kapujára, de olyan sokat várt, hogy végül lövéshez sem jutott. Ebben több volt.
1. perc: elkezdődött a találkozó, a Levante indította útjára a labdát.

Lionel Messi szezonjai és korábbi 399 mérkőzése a Barcelonában
Lionel Messi szezonjai és korábbi 399 mérkőzése a Barcelonában
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik