Király-kupa: kettős győzelemmel döntős a Barcelona

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.04. 21:48
null
Két góljával Neymar (balra) keretbe foglalta a mérkőzést (Fotó: Reuters)
A Barcelona labdarúgócsapata idegenben is legyőzte 3–1-re a Villarrealt, így 6–2-es összesítéssel bejutott a Spanyol Király-kupa döntőjébe. A katalán alakulat ellenfele az Espanyolt búcsúztató Athletic Bilbao lesz a május 30-i fináléban.

A hazai pályán aratott 3–1-es sikert követően a katalánok nyugodtan utazhattak Villarrealba, három perc elteltével pedig még kényelmesebb helyzetbe kerültek, hiszen Neymar megszerezte nekik a vezetést Lional Messi passzából.

Az első félidő hajráját alighanem elfelejtenék a vendégek, leginkább Sergio Busquets, akinek Tomás Pina olyan csúnyán lépett oda (nem szándékosan), hogy le kellett cserélni. Ekkor már 1–1-et mutatott az eredményjelző, ugyanis nem sokkal korábban Jonathan dos Santos egyenlített.

PINA VS. BUSQUETS



Pina a 65. percben sem egy szépségdíjas megmozdulással vétette észre magát, Neymar hátulról történő felvágásáért piros lapot kapott a „sárga tengeralattjáró" középpályása.

PINA VS. NEYMAR


Már ezzel is minimálisra csökkentek a Villarreal esélyei, a 73. percben pedig a legoptimistább hazai szurkolók is lemondhattak a továbbjutásról: Javier Mascherano tökéletesen indította Luis Suárezt, aki belépett védője elé, és nem rontotta el a ziccert.

A végén még Xavi is kiosztott egy szép gólpasszt (Neymar fejjel volt eredményes), így a Barca két 3–1-es sikerrel jutott be a május 30-i fináléba, ahol a Bilbao lesz az ellenfele – egyelőre ismeretlen helyszínen.

SPANYOL LABDARÚGÁS, KIRÁLY-KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Villarreal–Barcelona 1–3
(J. dos Santos 39., ill. Neymar 3., 88., L. Suárez 73.)
Továbbjutott: a Barcelona, 6–2-es összesítéssel

Espanyol–Athletic Bilbao 0–2 (Aduriz 13., Etxeita 42.)
Továbbjutott: a Bilbao, 3–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik