Király-kupa: kapusa feje a helyén maradt, ikszelt a Barca

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.04. 20:50
null
Paulinho ezúttal nem szerzett gólt (Fotó: AFP)
A Barcelona 1–1-es döntetlent játszott a Celta Vigo otthonában a spanyol labdarúgó Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A Villarreal 1–0-ra kikapott a Leganés vendégeként.

 

A több alapemberét pihentető Barcelona a Cillessen – Semedo, Piqué, Vermaelen, Digne – André Gomes, Busquets, Paulinho – Aleix Vidal, Arnáiz, Denis Suárez kezdővel állt fel, de így is megszerezte a vezetést az első negyedóra végén. José Arnáiz harmadszor találta el a kaput a Barcelona színeiben tétmérkőzésen, és harmadszor volt eredményes, míg a gólpasszt André Gomes adta.

A 31. percben érdekes körülmények között egyenlített a Celta: Iago Aspas közelről a lécet találta el, ahonnan Jasper Cillessen térdére pattant a labda, onnan pedig az alapvonal érintésével Pione Sistóhoz, aki éles szögből elemi erővel a léc alá bombázott. Cillessen titokban még talán hálát is adott a sorsnak, hogy nem néhány centivel lejjebb ment a lövés, mert azt a feje bánta volna…

A második félidőben Sergio Busquets rúghatott volna hasonlóan látványos gólt, ám távoli lövésével a lécet találta el. A Barcelona szurkolói ekkor még bosszankodhattak, a 72. percben viszont már tapsolhattak, mégpedig a szeptember után újra pályára lépő Ousmane Dembélének. A sérülése után visszatérő francia támadó nem váltotta meg a világot, ahogy a többi játékos sem, így 1–1-ről várhatják a csapatok a barcelonai visszavágót.

Ousmane Dembélé szeptember óta először játszott (Fotó: AFP)
Ousmane Dembélé szeptember óta először játszott (Fotó: AFP)

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Celta Vigo–FC Barcelona 1–1
(Sisto 31., ill. Arnáiz 15.)
Leganés–Villarreal 1–0 (Amrabat 49.)
21.00: Numancia (II.)–Real Madrid (Tv: Digi Sport1)
21.00: Espanyol–Levante

SZERDÁN JÁTSZOTTÁK
Formentera (III.)–Deportivo Alavés 1–3
Lleida Esportiu (III.)–Atlético Madrid 0–4
Cádiz (II.)–Sevilla 0–2
Las Palmas–Valencia 1–1

A visszavágókat január 9–11. között játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik