85 perc szenvedés után Messi döntött az Atlético ellen

Vágólapra másolva!
2015.01.21. 21:52
null
Fejre állt a világ, szenvedett a Barca. Aztán jött Messi… (Fotó: Reuters)
A spanyol Király-kupa negyeddöntőjének első találkozóján a Barcelona hazai pályán 1–0-ra legyőzte Lionel Messi találatával az Atlético Madridot. A másik 22 órakor kezdődő találkozón, a Málaga–Athletic Bilbao meccsen nem született gól.

ÖSSZEFOGLALÓ

Kereken tíz napja csapott össze utoljára a két együttes, a La Ligában a Barcelona hazai pályán 3–1-re legyőzte a „matracosokat", itt volt hát a lehetőség a visszavágásra.

Nem pont egyenlő az ellenfelekkel találkoztak az előző körben az este főszereplői, a katalánok az Elchét búcsúztatták, míg az Atlético a városi rivális, címvédő Real Madridot ejtette ki a nyolcaddöntőben.

A várva várt találkozó jó iramban kezdődött, akadtak Barca-, valamint Atlético-helyzetek is, és bár Lionel Messi és Neymar nagyon érezték egymást az elején, az első 15 perc után unalomba fulladt a félidő, amely során csak a játékvezető által elnézett gyilkos belépők miatt szisszent fel egyszer-kétszer a néha füttykoncertet is szolgáltató katalán publikum.

A fordulás után sem sokat javult a kép, a madridiak betömörültek a saját kapujuk elé, míg a Barca tanácstalanul, idegesen, ötlet nélkül futballozva próbálta beverekedni magát a tizenhatoson belül – nem sok sikerrel.

A füttykoncert a második félidőre alábbhagyott, és a változatosság kedvéért a teljes csend lepte el a Camp Nout, amelyhez talán a játékosok sincsenek hozzászokva.

A végére egyszer-kétszer csak felugrottak a székeikből a hazaiak drukkerei, de ez sem a helyzeteknek volt köszönhető, hanem a finoman szólva is megkérdőjelezhető döntéseket hozó José González González bírónak.

Messi döntött. Most is (Fotó: Reuters)
Messi döntött. Most is (Fotó: Reuters)

Az izgalmakat végül a 85. percre tartogatták a felek. Ekkor Sergio Busquets esett nagyot a tizenhatoson belül Juanfran rúgása miatt, a játékvezető pedig azonnal a tizenegyespontra mutatott.

A labda mögé természetesen Lionel Messi állt, és kihagyta a büntetőt – hatalmasat védett Oblak – a kipattanó azonban pontosan az argentin elé vágódott, akinek így már csak annyi dolga volt, hogy az üres kapuba pofozza a labdát (1–0).

A végére még maradt egy Messi-szabadrúgás, de az eredmény nem változott. Egygólos előnyből várhatja a visszavágót a Barcelona.


SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Barcelona–Atlético Madrid 1–0 (0–0)
Barcelona, Camp Nou. V: J. González (spanyol)
BARCELONA: Ter Stegen – D. Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitic (Xavi, 77.), Busquets, Iniesta – Messi, L. Suárez, Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique
ATLÉTICO MADRID: Oblak – Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira – M. Suárez, Gabi (Jiménez, 88.) – Koke, Griezmann (Raúl Garcia, 66.), Turan – F. Torres (Mandzukic, a szünetben). Vezetőedző: Diego Simeone
G: Messi (85.)

PERCRŐL PERCRE

90+2. perc: VÉGE! 1–0-RA NYERT A BARCELONA!

90. perc: Három perc a ráadás.

90. perc: Újabb lehetőség, Godín sárgult be, 18 méterről jöhet a szabadrúgás. Messi készül…

89. perc: Messi indításába Miranda tette bele a lábát, Oblak húzta le így a labdát.

88. perc: Bartra Iniesta helyén.

85. perc: MESSI! VEZET A BARCA! Elsőre kihagyta az argentin, az ismétlést azonban már nem foghatta Oblak, a katalánok tízese bepofozta a labdát az ötösről az üres kapuba.

84. perc: Gabi reklamál, meg is kapja ért a szokásos sárga lapot.

83. perc: Szabadrúgás, a labda mögé Messi állt, és csavart. Bele a sorfalba. DE! Busquets esett egy hatalmasat, ez pedig TIZENEGYEST ÉRT! Juanfran rúgta el a középpályás lábát.

81. perc: Mascherano is kap egy sárgát. Hogy miért? Ez maradjon rejtély. Talán ő sem tudja igazán. Egy biztos, Turan kezezett.

80. perc: Messi jobbal, de nem jobb. Luis Suárez tovább dühöng, kap is egy jól megérdemelt sárgát.

77. perc: Xavival próbál némi lelkesedést önteni csapatába Luis Enrique, Rakitic megy pihenni.

76. perc: Suárez csak száll, csak száll. Az uruguayi dühöng, káromkodik, és ennyi.

74. perc: MEGLEPETÉS, EGY LÖVÉS! Iniesta is kezdi unni, durrantott is jó 25 méterről, Oblak nem izzadt meg, de azért jó látni, hogy nem felejtettek el futballozni a felek.

71. perc: Iniesta a teljes Atlético-védelmet, majd saját magát is kicselezte. A vége egy szokásossá váló lökés. Szabadrúgás kifelé.

66. perc: Csere a vendégeknél, Raúl Garcia Griezmann helyére. Hasznos csere, megtudtuk belőle, hogy a francia szélső a pályán volt.

65. perc: Teljes a csend a Camp Nouban, ehhez sem vagyunk hozzászokva. Nagy valószínűséggel a mindig lelkes katalánok is kezdenek elszunyókálni…

62. perc: Messi talpalta le Mirandát brutálisan. A játékvezető azonban e fölött is elsiklott. Nem ez lesz élete meccse neki sem.

60. perc: Egy távoli löket, egy kis pattogás, ez megint Oblaknál kötött ki. Suráez persze reklamál, az a biztos.

57. perc: Iniesta cselezgetett négy madridi között, nem nézett ki rosszul, csak épp hasznos nem volt.

55. perc: Messire nem lehet panasz, de ma senki sem veszi fel vele a ritmust, így pedig nagyon nehéz lesz.

53. perc: Juanfran koccant össze Neymarral, ez a meccs egyelőre az ütközésekről szól. Lassan eladható egy dokumentumfilmnek a Discoveryre.

51. perc: Messi esett megint egy jóízűt cselsorozata után, mondani sem kell, nincs szabadrúgás. Gabi blokkolt.

49. perc: Jordi Alba gyors, nagyon. Hátul tologat ott a Barca, majd jött a beadás egy méretes sprint után. Megpattant, nem lett belőle semmi végül.

Egy csere a szünetben, Fernando Torres helyén Mario Mandzukic.

46. perc: MEGKEZDŐDÖTT A MÁSODIK JÁTÉKRÉSZ!

45. perc: ÉS EZZEL VÉGET IS ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ! Volt már jobb, sokkal jobb. Fölényben a Barca, de az igazán nagy helyzetek elmaradtak. Mit lehet erre mondani? Reménykedjünk, hogy a második 45 perc jobb lesz…

45. perc: Juanfran brutalitása a kőkemény játékvezető zsebéből is kicsalta a lapot 45 perc alatt. Most épp Neymart rúgta agyon hátulról a spanyol védő.

44. perc: Büntető? Nem büntető! Lesért jár a szabadrúgás kifelé, de közben volt egy méretes repülés is.

43. perc: Neymar hátul is megállja a helyét, most balbekk lett egy pillanatra a brazil.

40. perc: Neymar dőlt bele honfitársa, Miranda ölébe a tizenhatoson belül, büntetőt várt a katalánok csatára, de csak némi gyengédséget kapott a „matracosok” védőjétől.

38. perc: A Barca ráül a labdára, megy a szokásos tili-toli, csak épp a helyzetek hiányoznak. Persze lehet, hogy csak altatnak, azt tökéletesen csinálják.

36. perc: VÉGRE, VALAMI! Luis Suárez ólálkodott a kapu előtt, majd vágta meglepően magasan a kapu fölé a labdát. Öt méterről. Áúcs.

35. perc: Suáreznek ma csak a reklamálás marad, bár jogos, Godín rendesen odalépett most is az uruguayinak. Mondanunk sem kell, nincs szabadrúgás. A játékvezető a steaket és a játékosok bokáját is véresen szereti.

33. perc: Egy lövés, gyenge, de ez is valami. Fernando Torres pöckölte át Daniel Alves lába között a labdát, korner.

32. perc: Ter Stegen „neuerezett”, és vágta a mezőnybe a labdát jó 40 méterre a kapujától. Nem volt veszélyes. Ma úgy tűnik, semmi sem az…

30. perc: Ez is meghalt a szépségben, Neymar körömpassza csak Oblaknak volt jó. Neki viszont tökéletes.

28. perc: JÉ, LŐNI IS TUD! Más kérdés, hogy Ter Stegennek nem okozott nagy gondot a Turan-löket begyűjtése.

27. perc: Arda Turannak még soha nem fájt ennyire semmi. Hopp, de már kapott vizet. Így már nem is olyan rossz. Talpon a török.

26. perc: Füttykoncert, egyelőre ennyi jár a gránátvörös-kékeknek.

25. perc: Suárez csap össze Suárezzel, a barcelonai nyert, szöglet a vége, megint. Valaki tudja, hogy van spanyolul, hogy „ébresztő”?

24. perc: Godín unta meg a tologatást, és tette kapura a labdát jó 30-ról. Egy védőn még megpattant, így szöglet. Kihozta belőle a maximumot.

21. perc: Messit szeretnék hosszútávon a gyepen tudni a vendégek, méghozzá fekvő állapotban. Nem kímélik az argentint a madridiak.

17. perc: Fernando Torres szokásos helyén, lesen.

15. perc: Juanfran lába is elsült, csak épp nem úgy, ahogy kellett volna – agyonrúgta a spanyol bekk Rakiticet. A lap tovább várat magára.

13. perc: MAJDNEM! Naná, hogy Messitől indult az akció, a változatosság kedvéért azonban most ő is lőtt, de csak a gyengébbik, jobbik lábával – apró képzavar – tudott bombázni, a madridiak boldogok, mezőnygólra jó.

12. perc: Bumm a mellbe! Arda Turan tompította felsőtestével Messi emelését. Fájdalmasnak tűnt, de azért életben marad.

11. perc: Egy falatnyi Anglia Spanyolországban. Messi szállt egy kőkemény belépő után, de ez most kivételesen nem ért még egy szabadrúgás sem.

10. perc: Ter Stegen harci kiáltásával magához vonzotta a labdát, mondjuk az is segített, hogy egyetlen Atlético-játékos sem akadt a tizenhatoson belül.

9. perc: Messi álompassza után Jordi Alba pofozta középre a labdát, Oblak azonban a helyén volt, lenyelte a lövésnek is elfogadható átadást.

7. perc: Kezd belelendülni máris a Barca, a kapujuk előtt a „matracosok” az utóbbi percekben.

5. perc: A MECCS ELSŐ HELYZETE! Suárez esése után Neymar csapott le a labdára, és csavart a bal alsó irányába, Oblak szállt, majd tenyerelte szögletre a labdát.

4. perc: Piqué „nyalta meg” Fernando Torres cipőjét, ez még mehetett tovább, de amikor már Rakiticet is telibe találta a spanyol, megszólalt a síp.

2. perc: Egy távoli bomba, csak hogy megmozgassák a labdaszedőket, Mario Suárez csavart a lelátóra.

91 éves korában elhunyt Jaume Descals, a legalacsonyabb sorszámú tagsági igazolvánnyal rendelkező FC Barcelona-socio. Rá emlékeztek a találkozó előtt.

1. perc: Megkezdődött a találkozó, az Atlético indította útjára a labdát!

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Barcelona–Atlético Madrid spanyol Király-kupa-találkozó online közvetítésében!

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Barcelona–Atlético Madrid 1–0 (0–0)
Barcelona, Camp Nou. V: J. González (spanyol)
BARCELONA: Ter Stegen – D. Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitic (Xavi, 77.), Busquets, Iniesta – Messi, L. Suárez, Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique
ATLÉTICO MADRID: Oblak – Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira – M. Suárez, Gabi (Jiménez, 88.) – Koke, Griezmann (Raúl Garcia, 66.), Turan – F. Torres (Mandzukic, a szünetben). Vezetőedző: Diego Simeone
G: Messi (85.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik