Király-kupa: a Sevilla jutott elsőként fináléba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.07. 23:21
null
Joaquín Correa (jobbra) gólja adta meg az alaphangot (Fotó: AFP)
A Sevilla Joaquín Correa és Franco Vázquez góljaival 2–0-ra legyőzte a Leganést a spanyol Király-kupa-elődöntő visszavágóján, s ezzel története során kilencedszer bejutott a sorozat fináléjába.

 

Az andalúziai együttes gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, és már az első negyedóra végén megszerezte a vezetést: Luis Muriel tört be a jobb szélről a tizenhatoson belülre, és vár az első középre tett labdája még elakadt, másodjára már pontosabb volt, Joaquín Correának pedig nem esett nehezére közelről a kapuba lőnie. (1–0)

A Sevilla az előző 12 hazai Király-kupa-mérkőzéséből tizenegyet megnyert, csupán egyszer játszott döntetlent, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy a Ramón Sánchez Pizjuán Stadionban még sohasem veszített a Leganés ellen, így egyáltalán nem volt könnyű dolga a madridi együttesnek, hiába ejtette ki az előző körben a városi nagy testvér Realt.

A hazaiak az első félidő hajrájában megduplázhatták volna előnyüket, ismét Muriel volt az előkészítő, Correa azonban nem tudta ezúttal góllal befejezni az akciót, Diego Rico mentett nagyot a gólvonalról.

A fordulás után inkább a mezőnyben folyt a küzdelem, a kapuk nem forogtak igazén veszélyben, ennek ellenére pörgős találkozót láthatott a kilátogató majdnem 40 ezer néző. A Leganés a második félidőben nem találta el a kaput – az első játékrészben is csak egyszer –, ez pedig kevésnek bizonyult története első kupadöntőjéhez, Franco Vázquez a hajrában eldöntötte a továbbjutás kérdését (2–0).

A Sevilla teljesen megérdemelten jutott fináléba, és várhatja a holnapi másik visszavágót, amelyen kiderül, a Valencia vagy a Barcelona lesz az ellenfele az április 21-i döntőben.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Sevilla–Leganés 2–0
(Correa 15., F. Vázquez 90.)
Továbbjutott: a Sevilla, 3–1-es összesítéssel

CSÜTÖRTÖK
21.30: Valencia–Barcelona (Tv: Digi Sport1)
Az első mérkőzésen: 0–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik