Király-kupa: a Real Madrid rekorddöntéssel a nyolc között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.12. 23:11
null
Sergio Ramos (középen) nagyon elegánsan értékesítette a büntetőt (Fotó: Reuters)
A Real Madrid kétgólos hátrányból felállva 3–3-as döntetlenre végzett a Sevilla vendégeként a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így 6–3-as összesítéssel továbbjutott. A királyiak sorozatban a 40. tétmeccsükön maradtak veretlenek, ezzel megdöntötték a Barcelona országos rekordját.

A továbbjutást a múlt héten gyakorlatilag eldöntő Real Madrid tartalékos összeállításban, a Casilla – Danilo, Sergio Ramos, Nacho, Marcelo – Asensio, Casemiro, Kroos – Lucas Vázquez (Carvajal, 64.), Mariano Díaz (Kovacic, 58.), Morata (Benzema, 77.) csapattal lépett pályára. Az egészséges alapemberek közül Luka Modric és Cristiano Ronaldo a keretbe sem került be, míg Raphaël Varane és Karim Benzema a kispadon kezdett.

A Sevilla játékosai úgy vették fel a küzdelmet, mintha vért ittak volna, nem ismertek elveszett labdát, nagyon agresszíven futballoztak. Ennek köszönhetően nyílt, élvezetes meccset játszott egymással a két csapat.

AZ EURÓPAI TOPLIGÁKBAN SZEREPLŐ CSAPATOK LEGHOSSZABB VERETLENSÉGI SOROZATAI

43: Juventus (2011–2012)
42:
Milan (1992–1993)
40:
Real Madrid (2016–), Nottingham Forest (1978–1979)

A hazaiak Danilo öngóljával már a 10. percben megszerezték a vezetést (1–0), ám minden erőfeszítésük ellenére az első félidőben már nem esett újabb gól. A Real a szünet után Marco Asensio góljával egyenlített. A támadás a Sevilla szögletéből indult, a spanyol korosztályos válogatott támadó a saját térfelének közepéről vezette végig a labdát az ellenfél kapujáig (1–1).

Öt perccel később aztán a csereként beálló, a Sevilla színeiben először pályára lépő Sztevan Jovetics kapáslövésével ismét előnybe került (2–1), sőt Iborra közeli találatával a 77. percben a harmadik gólt is megszerezte, és felélesztette halovány továbbjutási reményeit (3–1).

A 83. percben azonban tizenegyeshez jutott a Real Madrid, és Sergio Ramos higgadtan, panenkás mozdulattal a kapuba emelt (3–2), majd érdekes gesztust tett: a Ramon Sánchez Pizjuán Stadion oldalsó lelátóján ülő szurkolóktól elnézést kért, a kapu mögött helyet foglalóknak viszont kimutatott. Mindez azért érdekes, mert Ramos a sevillai klub nevelése…

EZ A NYOLC CSAPAT MARADT ÁLLVA
A Király-kupa negyeddöntőjének mezőnye: Atlético Madrid, Alcorcón (II.), Barcelona, Celta Vigo, Deportivo Alavés, Eibar, Real Madrid, Real Sociedad

A 93. percben jött a csattanó, Karim Benzema szép egyéni alakítás végén, megpattanó lövéssel döntetlenre mentette a meccset, de ami még ennél is fontosabb, hogy életben tartotta a királyiak veretlenségi sorozatát (3–3).

A Real Madrid sorozatban a 40. tétmeccsén maradt veretlen, ezzel megdöntötte a Barcelona előző szezonban felállított országos csúcsát.

A két csapat – mármint a Sevilla és a Real – három nap múlva, vasárnap 20.45 órától a bajnokságban is összecsap. A Király-kupa negyeddöntőjének sorsolását péntek 12 órától tartják.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

Sevilla–Real Madrid 3–3
(Danilo 10. – öngól, Jovetics 53., Iborra 78., ill. Asensio 48., S. Ramos 83. – 11-esből, Benzema 93.)
Továbbjutott: a Real Madrid, 6–3-as összesítéssel

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Celta Vigo–Valencia 2–1
(Rossi 61., Sisto 93., ill. Vinícius Araújo 63.)
Tj.: a Celta Vigo, 6–2-vel
Eibar–Osasuna 0–0
Tj.: az Eibar, 3–0-val

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik