Kép: Real-szatyorral távozott a bíró a blancók meccse után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.28. 20:35
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) vasárnapi, Villarreal–Real Madrid mérkőzésén megítélt tizenegyes a hazaiak kispadjánál nagy port kavart, sokan úgy gondolták, hogy a bíró túl látványosan nyúlt bele a meccsbe – a Cristiano Ronaldo által értékesített büntetővel egyenlített Zinédine Zidane alakulata, amely később 3–2-re megfordította a találkozót.

És hogy mitől válik még pikánsabbá a történet? Egyesek hatalmas, a királyiak címerével díszített ajándéktáskával látták távozni a játékvezetői stábot a találkozót követően.

A mellékelt fotón ugyan valóban egy roskadásig megpakolt Real-címeres táskával láthatjuk a bírót, azonban a képet az Espanyol elleni mérkőzés után készítették. A batyu kisebb ajándéktárgyakat – tollakat, kitűzőket, kulcstartókat – tartalmazott.

 

Spanyolországban hagyománynak számít, hogy a bajnoki mérkőzéseket követően kisebb értékű ajándékokkal kedveskednek a sporttársaknak. A bevett szokásnak a spanyol sportnapilap, a Marca utánajárt, és kiderítette, egyes csapatoknál milyen meglepetésekkel kecsegtet ez az apró gesztus.

A Leganésnél pizzával kínálják meg a bírókat a mérkőzések végén, emellett kitűzőt és klubzászlót is kapnak.

Az Athletic Bilbaónál a szokásos hivatalos zászló mellett a klub címerével hímzett fürdőköpenyt ajándékoznak.

A Barcelonánál a klub zászlaját ajánlják fel, valamint régebben karórákat is kaptak a játékvezetői delegáció tagjai, amelyek hátlapjára az együttes címerét gravírozták.

A Real Madrid nem csupán a bírói négyesre gondol – az aktuális ellenfél szintén kap egy mezt, emellett tollakat, kitűzőket, kulcstartókat is belehelyez az ajándéktáskába.

A Valenciánál korábban porcelánfigurákkal lepték meg a bírókat, ám manapság már ők is tollakat, kitűzőket ajándékoznak, valamint a klub zászlaját, illetve hivatalos magazinját ajánlják fel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik