Kép: Messi-szatyorral indult, világméretű sztori lett belőle

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.27. 09:28
Ha az elmúlt egy hétben járt a Facebookon és kedveli a futballt, nem mehetett el a „szatyros Messi” sztorija mellett. Az egész egy ártatlan képpel indult, majd némi összeesküvés-elméletet követően világméretű sztori lett belőle. Ami most talán a végéhez közeledik.

Az egész a Twitteren kezdődött, ismeretlen forrásból előkerült egy fotó, amelyen egy kisfiú látható, aki szatyorból készített magának argentin válogatott mezt, Lionel Messi nevével és számával a hátán.előkerült egy fotó, amelyen egy kisfiú látható, aki szatyorból készített magának argentin válogatott mezt, Lionel Messi nevével és számával a hátán.

(Fotó: bbc.co.uk)
(Fotó: bbc.co.uk)

A kép annyira meghatotta a közösségi oldal felhasználóit, azonnal virális útra tévedt, és pillanatok alatt bejárta a világot.

Sokat nem is kellett várni, azonnal jött a felismerés: meg kell találni a fiút!

(Fotó: bbc.co.uk)
(Fotó: bbc.co.uk)

Innen lett érdekes a történet…

Jöttek ugyanis azok, akik állították, rátaláltak a fiúra, sőt, elkezdték azt is híresztelni, hogy Lionel Messi is elkezdte kutatni, ki lehet a szatyros imádója, valamint egy olyan változat is szóba került, miszerint egyszerű átverés az egész, amelyet az egyik Twitter-felhasználó indított.

A legszürreálisabb találat egy kurd tévécsatornához fűződik, ők is megtalálták a „kis Messit”, más kérdés, hogy a fiú egyáltalán nem hasonlított az első képen szereplőre.

(Fotó: bbc.co.uk)
(Fotó: bbc.co.uk)

A csavaros történetet – úgy tűnik – a BBC zárhatja le, az angolok Afganisztánban találtak rá a családra és a kis Messi-imádóra, az 5 esztendős Murtaza Ahmadira.

„Imádja a futballt és Messit, ő a legnagyobb rajongója. Egyszerű mezőgazdasági munkás vagyok, sajnos nem engedhetem meg magamnak, hogy valódi mezt vegyek neki, így feltalálta magát, és megoldotta máshogy… Mindent megadna, hogy egy nap találkozhasson példaképével, és ezzel a történettel talán most esélye is lesz rá” – mondta a fiú édesapja a BBC-nek.

(Fotó: bbc.co.uk)
(Fotó: bbc.co.uk)

Van egy olyan érzésünk, hamarosan lesz egy eredeti Barca-meze a kis Murtazának. Ha valóban ő volt az eredeti fotón…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik