Kényelmes volt a Barcának a Madárfészek

Vágólapra másolva!
2010.08.08. 16:00
null
Hszü Liang (balról a második) talán még sosem látott ekkora védést (Fotó: Reuters)
Címkék
A Barcelona ázsiai túrájának záró mérkőzésén 3–0-ra nyert Pekingben a helyi Kuoan ellen. A katalánok góljait Sergi Roberto, Nolito és Zlatan Ibrahimovic szerezte.

Ázsiai túrájának utolsó mérkőzését a csodálatos pekingi olimpiai stadionban játszotta a Barcelona, amely három éve szintén összecsapott a Kuoannal. Akkor Giovani dos Santos, Andrés Iniesta és Ronaldinho találatával ugyancsak 3–0-ra nyertek a katalánok, akik ezúttal a Pinto – Adriano, Sergi Gómez, Abidal, Maxwell – Jonathan dos Santos, Sergi Roberto, Víctor Vázquez – Messi, Edu Oriol, Nolito kezdőcsapattal álltak ki.

A Barcelona B-ben edződő játékosok hamar kétgólos előnyhöz juttatták a spanyol bajnokot, előbb Sergi Roberto értékesített egy ziccert gyors ellentámadás végén, majd a 13. percben Nolito lőtt kapásból jobb oldali beadást követően a léc alá.

Igazi gólparádéra volt tehát kilátás, ezzel szemben újabb gól csak a 90. percben született, amikor a csereként beállt Zlatan Ibrahimovic kilőtte a bal alsó sarkot.

Lionel Messinek szép emlékei lehetnek a Madárfészeknek nevezett stadionról, hiszen két éve itt lett olimpiai bajnok, miután a döntőben Argentína 1–0-ra legyőzte Nigériát. Az argentin aranylabdás gólt most sem szerzett – az olimpiai fináléban Ángel di María volt eredményes –, a kapufát viszont fejjel és lábbal (szabadrúgásból) is eltalálta.

Bár az ausztrál és hondurasi válogatottakat is a soraiban tudó kínai bajnokcsapatnak is volt néhány helyzete, Pinto kapuját nem tudták bevenni a hazaiak. A Barca így kapott gól nélkül zárta meccset, amelyet tartalékos összeállításban és üzemmódban is könnyedén nyert meg.

 A TALÁLKOZÓ GÓLJAI
 

 

 

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS  
PEKING KUOAN–BARCELONA 0–3
Barcelona: 1. félidő: Pinto – Adriano, Sergi Gómez, Abidal, Maxwell – Jonathan dos Santos, Sergi Roberto, Víctor Vázquez – Messi, Edu Oriol, Nolito.
2. félidő: Pinto – Ilie, G. Milito, Armando, Muniesa – S. Keita, Riverola, V. Sánchez – Benja, Ibrahimovic, Soriano
Gólszerzők: Sergi Roberto (10.), Nolito (13.), Ibrahimovic (90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik