A Real hivatalosan bejelentette Mourinho érkezését

Vágólapra másolva!
2010.05.26. 19:51
null
Mourinho hivatalosan is szembenézhet az új kihívással (Fotó: Action Images)
Címkék
A Real Madrid ma késő délután elnökségi ülést tartott, amely után hivatalos sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy Manuel Pellegrini távozik a „királyi gárda” vezetőedzői posztjáról, és a triplázó Intert elhagyó José Mourinho irányítja a továbbiakban a csapatot, miután felbontja szerződését a milánói klubbal.

„Eljött az ideje, hogy az elnökség értékelje a mögöttünk hagyott szezon eredményeit. A klub vezetősége úgy döntött, hogy megköszöni Manuel Pellegrini munkáját, akinek hálásak vagyunk a professzionális hozzáállásáért. Az elnökség ezen túl arról is döntött, hogy José Mourinhót nevezi ki a csapat élére, miután a portugál szakember felbontja szerződését az Interrel" – mondta Florentino Pérez a sajtótájékoztatón.

Mourinho szombaton, a milánói együttes Bayern München elleni Bajnokok Ligája-győzelme után úgy nyilatkozott, távozik a fekete-kékektől, mivel új kihívásokra, nehezebb feladatokra vágyik.

A spanyol és az olasz sajtó az utóbbi napokban már biztosra vette, hogy Pellegrinit leváltja a Real Madrid vezetősége, és Mourinhót nevezi ki a helyére.

Spanyolországi sajtóinformációk szerint Mourinho négy évre kötelezi el magát a blancókhoz, akik mesés, évi tízmillió eurós fizetést adnak majd neki.

Ám mielőtt ezt megtenné, fel kell bontani a szerződését az Interrel, amely nem lesz olcsó mulatság: a hírek szerint 16 millió eurót kell fizetnie, ha távozni akar. A madridi As szerint erre holnap kerül sor, majd délután Mourinho aláírhatja új szerződését a „királyiakkal".

 MOURINHO ÉS MATERAZZI BÚCSÚJA
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik