Hiába az újabb siker, a Real továbbra is csatárt keres

Vágólapra másolva!
2011.01.14. 12:02
null
Benzema mostanában nem a góljaival kerül az újságok címlapjára (Fotó: Action Images)
Csütörtök este a Real Madrid 3–1-re legyőzte városi riválisát, az Atlético Madridot a labdarúgó Király-kupa negyeddöntőjében. Az újabb siker ellenére a klub továbbra is csatárt keres a sérült Gonzalo Higuaín pótlására – José Mourinho vezetőedző állítólag Emmanuel Adebayort preferálná.

Mint ismeretes, a Marca nemrég több jelöltet is szóba hozott a Real Madriddal kapcsolatban mint lehetséges új igazolás. A felsoroltak között ott volt Szalai Ádám is, aki azonban később alaptalannak minősítette a hírt.

„Valóban klasszis center után keresgélünk a játékospiacon, de nem könnyű megfelelő futballistát találni. Olyasvalakit keresünk, aki a következő hat hónapra kölcsönbe szerződne hozzánk és segítené a csapatot, de nem maradna a nyakunkon a továbbiakban" – idézi a Marca Jorge Valdanót, a Real Madrid sportigazgatóját.

Angol lapértesülések szerint a blancók vezetőedzője, José Mourinho örömmel látná együttesében a Manchester Citynél kegyvesztett togói támadót, Emmanuel Adebayort.

A 26 éves egykori Arsenal-játékos egyre valószínűbb, hogy távozik Manchesterből, ám heti 160 ezer fontos fizetése még a Real Madrid pénztárcájának is sok lehet. Sokakban vetődhet fel a kérdés, minek akar csatárt igazolni Mourinho, ha így is jól megy az alakulatnak?

Higuaín novemberi kiesése óta a „királyiak” mindössze kétszer vesztettek, s ebből az egyik az emlékezetes, Barcelonában kapott 5–0-s zakó – ami valószínűleg Higuaín játékával sem végződött volna másképp. A másik eset a Levante ellen 2–0-ra elvesztett kupamérkőzés volt, amely az első meccsen elért 8–0-s Real-sikernek köszönhetően szinte tét nélkülinek számított a madridiak számára.

Az argentin támadó sérülése óta lejátszott 11 találkozón a blancók 32 gólt szereztek, ami közel hármas meccsenkénti gólátlagot jelent, igaz, a csapat egyetlen klasszikus éke, Karim Benzema csupán két összecsapáson volt eredményes ez idő alatt. Más kérdés, hogy akkor mindkétszer mesterhármast jegyzett...

kerdes=Ön szerint megoldást jelentene-e a Real Madrid csatárgondjaira Adebayor érkezése?|opcio1=Igen|opcio2=Nem|
cikkertekelo_szavazas
cikkertekelo_szavazas
mceBlockPasteEnd

 

Egyre több hír számol be arról, hogy a francia válogatott labdarúgó elhagyja a spanyol fővárost. Legutóbb az Aston Villával hozták szóba, ahol korábbi edzőjével, Gerard Houllier-vel dolgozhatna újra együtt.

Mourinho szerint azonban egy lehetséges új csatár érkezésének nincs köze Benzema helyzetéhez: „A klub azért keres új támadót, hogy több lehetőségünk legyen ezen a poszton, nem pedig azért, mert nem kedveljük Karimot. Ő remek játékos, csak nincs meg a gólszerzéshez szükséges ösztöne, mint például Ronaldónak."

REAL MADRID–ATLÉTICO MADRID 3–1
 
   

Az Atlético elleni mérkőzés második félidejében Benzemát Kaká váltotta – hisz nincs más ék jelenleg –, ami később meghozta a hatását és végül 3–1-re nyertek a „királyiak”.

„A második játékrészben jobban játszottunk, tudtuk, néhány változtatást végre kell hajtanunk ahhoz, hogy nyerjünk. Ha valami miatt panaszkodnom kellene, az az Atlético gólja lenne, hisz egyértelműen les volt" – mondta Mourinho.

Sergio Ramos, aki a hazaiak egyenlítő találatát szerezte, bizakodóan nyilatkozott: „Jó eredményt értünk el, s egy olyan Real Madridot láthattunk, amely képes trófeákat elhódítani. Azonban a győzelem ellenére sem szabad elbíznunk magunkat, hisz a visszavágó az Atlético otthonában lesz."

A Real Madrid vasárnap az Almería ellen játszik bajnokit, majd jövő csütörtökön a Vicente Calderón Stadionban, a városi vetélytárs elleni kupapárharc második felvonásán lép pályára.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA – EMLÉKEZTETŐ
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Real Madrid–Atlético Madrid 3–1 (S. Ramos 14., C. Ronaldo 61., Özil 90., ill. Forlán 7.)
KORÁBBAN
Almería–Deportivo 1–0 (Rindaröy 34. – öngól)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik