Háromszáz futballista gyanús a spanyoloknál

Vágólapra másolva!
2009.12.03. 13:06
Címkék
A Marca napilap csütörtöki számának beszámolója szerint több mint 300 futballista lehet érintett a fogadási botrányban Spanyolországban, és közülük nem csak az alacsonyabb osztályokban, hanem az élvonalban is szerepelnek játékosok.
López Vallejo elmondta, alaptalan a vádaskodás (Fotó: Imago - archív)
López Vallejo elmondta, alaptalan a vádaskodás (Fotó: Imago - archív)

Úgy tűnik tehát, hogy a szerdán napvilágot látott Las Palmas–Rayo Vallecano elmúlt idénybeli mérkőzés és a hét megnevezett gyanús játékos csak a jéghegy csúcsát jelenti, és sokkal komolyabb a probléma az ibériai országban.

A Marca újabb konkrét neveket nem említ az üggyel kapcsolatban, de a lap úgy tudja, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) több mint 300 spanyolországi futballistával kapcsolatban vizsgálódik.

AZ ÜGYÉSZSÉG VIZSGÁLÓDIK
A Spanyol Labdarúgó-szövetség benyújtotta a rendelkezésre álló dokumentumait az Állami Ügyészségnek a fogadási ügyről, pontosabban a tegnap nyilvánosságra került Las Palmas–Rayo Vallecano mérkőzésről, valamint a hét megnevezett futballistáról.

„Az ügyészség megkezdte a bejelentések vizsgálatát, és a napokban eldönti, hogy melyik bíróság vizsgálja majd az ügyet" – jelentették be az ügyészségnél.

A madridi székhelyű újság azt is megemlíti: a spanyol labdarúgók között gyakori eset, hogy fogadnak a többi csapat mérkőzésére, és ezt a spanyolországi szabályozások nem tiltják.

Emiatt az érintettek közül többen is azzal védekeznek, hogy bár tényleg fogadtak bizonyos mérkőzésekre, az összeg, amelyet feltettek, elenyésző volt, és az eredmény alakulásához semmi közük nem volt.

„Nyugodt vagyok, mivel nem tettem semmi rosszat. Az összegek, amelyekkel fogadtak a játékosok, nevetségesek, és bárki tippelhetett jól közülünk. Számos csapatra és meccsre fogadtam, összesen hét találkozóra" – mondta a tegnap megnevezett egyik játékos, Juan Carlos Ceballos, aki a Córdobánál futballozik.

Hasonlóan vélekedett Javier López Vallejo, a Zaragoza kapusa, aki szintén rajta van azon „feketelistán", amely először a Las Palmas hivatalos internetes oldalán jelent meg.

„Semmi közöm az ügyhöz, és bízom benne, hogy hamarosan minden tisztázódik. A szövetség rendelkezésére állok, ha bármiben segíteni tudok" – mondta López Vallejo.

A Las Palmas mellett szintén gyanúsított klub, a Rayo Vallecano elnökasszonya elmondta, már az ügyvédeik foglalkoznak az üggyel, és megpróbálta elhárítani a felelősséget a klubról.

„Már a klub jogi osztálya foglalkozik az üggyel. Mindenesetre ez az ügy az egyik játékosunkat érinti, nem pedig a klubot. A futballista ellen nem tettünk lépéseket, mivel még semmit sem bizonyítottak be. Jó lenne, ha nem ilyen hírekkel kerülnénk be az újságokba. Mi nem csalunk" – mondta Teresa Rivero, utalva Francisco Medinára, akit szintén megneveztek az ügyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik