A spanyol szövetség megnevezte vádlottjait

Vágólapra másolva!
2009.12.02. 10:24
Címkék
A Spanyol Labdarúgó-szövetség eljárást indított a másodosztályban szereplő Rayo Vallecano és Unión Deportiva Las Palmas, valamint hét futballista ellen, akiket illegális fogadásokkal vádolnak.
A Recreativóban is megforduló Javier López Vallejo is érintett a fogadási botrányban (Fotó: Action Images - archív)
A Recreativóban is megforduló Javier López Vallejo is érintett a fogadási botrányban (Fotó: Action Images - archív)

A hírről a Las Palmas hivatalos internetes oldala számolt be, amely közzétette a spanyol szövetség közleményét.

A vizsgálatok egy elmúlt idénybeli mérkőzés kapcsán indultak, amelyen a Rayo Vallecano és a Las Palmas gól nélküli döntetlent játszott a 41. fordulóban, ami mindkét együttesnek kedvező volt.

A közleményben hét futballistát is megneveztek, akik valamilyen módon érintettek lehetnek bizonyos fogadási csalásokban. A szóban forgó labdarúgók: Francisco Javier Suárez (jelenlegi csapata: Ejea, az elmúlt idényben: Granada), Mario Gómez (Alcorcón, Córdoba), Juan Carlos Ceballos (Córdoba), Raúl Lucha (Amposta), Francisco Medina „Piti" (Rayo Vallecano), Javier Monteys (Terrassa), Javier López Vallejo (Zaragoza, az elmúlt idényben még a másodosztályban).

Érdekesség, hogy a Marca napilap már októberben a címlapján számolt be arról, hogy az UEFA vizsgálja a Las Palmas–Rayo Vallecano találkozót az elmúlt idényből.

A spanyol szövetség most saját vizsgálata mellett a következő napokban az ügyészséghez is benyújtja a nyomozás dokumentumait.

A Marca az ügyben megpróbálta elérni mind a hét megnevezett játékost, de egyedül Javier Monteyst, a harmadosztályban szereplő Terrassa játékosát érték utol, aki bevallotta, fogadott az említett meccsre, mivel „a gól nélküli döntetlen volt a legvalószínűbb eredmény". Azt nem árulta el, mennyi pénzt tett fel, de annyit elmondott, hogy nem nagy összegről van szó.

A fogadóirodák egyébként jelentették, hogy meglepően sokan fogadtak a 0–0-s döntetlenre a Las Palmas–Rayo Vallecano összecsapáson.

Érdekesség, hogy a megnevezett hét futballista közül csak Francisco Medina szerepelt az érintett két csapatban, de az említett meccsen ő sem lépett pályára. A Marca azonban úgy tudja, van egy nyolcadik labdarúgó is, aki érintett az ügyben és szerepet is kapott a Rayo Vallecanóban a Las Palmas ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik