Guardiola már kilencedszer leckéztette meg a Real Madridot

Vágólapra másolva!
2012.01.19. 13:22
null
A Barccelona ellen nagyon nem megy a Real Madridnak (Fotó: Reuters)
Címkék
José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője szerint nyerhettek volna a Barcelona ellen, csak éppen egy pontrúgásnál nem figyeltek eléggé, ami végzetesnek bizonyult a tegnapi Király-kupa-mérkőzésen. Pep Guardiola – aki edzőként kilencedik győzelmét aratta a királyiak ellen – szerint még csak a munka felét végezte el a Barcelona.

„Nyerhettünk volna 1–0-ra, ami nagyon jó eredménynek számított volna hazai pályán egy kétmérkőzéses párharcban. De gólt kaptunk egy rögzített játékszituációból, ezt pedig nem engedhetjük meg egy olyan csapat ellen, mint a Barcelona” – mondta az el clásicót követően José Mourinho.

Mint ismert, a királyiak Cristiano Ronaldo góljával megszerezték ugyan a vezetést, de a Barcelona fordított a Bernabéuban, s végül 2–1-re győzött.

Pep Guardiola Barcelona-edzőként kilencedik győzelmét aratta a Real Madrid ellen. Ezzel befogta az eddigi rekorder Johan Cruyffot.
José Mourinho vezetőedzői pályafutása során mindössze 11-szer kapott ki aktuális csapatával. Ebből négyszer a Barcelonától.
Messi kilencedik gólpasszát adta az el clásicók történetében, amivel befogta az eddigi rekordert, a Real Madridot 1946-tól 1957-ig erősítő Luis Molownyt.
Carles Puyol második gólját szerezte a Real Madrid ellen. Mindkétszer fejjel, s mindkétszer Xavi volt az előkészítő.
A Barcelona lett az első klub, amely sorozatban hét mérkőzésen maradt veretlen a Real Madrid otthonában.

„Ezután természetes, hogy a játékosaim kissé csalódottak voltak. Míg a Barca futballistái óriási lökést kaptak attól, hogy nem sokkal a szünet után betaláltak. Ez volt a kulcs a mérkőzésen. Nagyon nehéz lesz innen továbblépni, de ez a párharc még nem zárult le” – tette hozzá a portugál szakember, aki számára a bajnokság elsőbbséget élvez a kupával szemben, így a csapatnak most az Athletic Bilbao elleni bajnokira kell koncentrálni.

Mourinho ezután magára vállalta a felelősséget a vereségért.

„Megértem a szurkolókat, de mint mindig, most is elmondom a véleményemet. A felelősség az enyém. Én vagyok a felelős a csapatomért, főleg akkor, ha veszítünk. A győzelemnek sok szülője van, a vereségnek csak egy. Annyi időt eltöltöttem már a futballban, hogy ezt jól megtanultam.

A kupadöntő után mindannyian ünnepeltünk, most azonban el kell fogadnunk a vereséget is. Ilyen a futball. Kérem, hagyják békén a játékosokat, hiszen a felelős egyedül én vagyok. Carvalho és Altintop is nagyon jól játszott. De a többiek, akik különben jól szoktak muzsikálni, most nem nyújtottak igazán sokat. De nem akarom a nyakukba varrni a vereséget. Azért védem a játékosaimat, mert jól helytálltak egy nagyon nehéz mérkőzésen, és cseppet sem féltek."

Pep Guardiola a maga visszafogott módján értékelte a Real Madrid ellen aratott újabb győzelmet.

„Azzal a szándékkal érkeztünk a Bernabéuba, hogy gólt szerezzünk. Idegenben ugyanis nagyon fontos, hogy betaláljunk. Jól reagáltunk akkor, amikor hátrányba kerültünk, győzni pedig mindig nagyon jó érzés. De még csak a párharc felét játszottuk le, a Madrid pedig bármire képes lehet” – vélekedett a Barcelona vezetőedzője.

„Számunkra mindig is nagy öröm a Bernabéuban játszani. Tudjuk, hogy az egész világ figyel minket, s hogy a legjobbunkat kell nyújtanunk. Nem hiszem, hogy nagy előnyben lennénk a Reallal szemben, hisz biztos, hogy a visszavágón meglesznek nekik a lehetőségeik a győzelemre. Ugyan jól játszunk, minden pontrúgásban benne van, hogy Ronaldo esetleg gólt szerez. A Real átlagban vagy négy gólt lő meccsenként. Most jól végeztük a munkánkat, de a fele még hátra van.”

REAL MADRID–BARCELONA 1–2
ROONEY SZERINT PEPE EGY IDIÓTA

Guardiola legénysége erkölcsi győztese is lett a találkozónak Pepe újabb otrombasága miatt. A legfőképpen sportszerűtlenségeiről elhíresült védő ezúttal alattomosságával szerzett újabb ellenségeket magának, amikor is a földön ülő Lionel Messinek szándékosan rálépett a kezére, ám megúszta az argentin megtiprását, mivel a játékvezető nem észlelte az esetet.

Állítása szerint Mourinho sem látta, mit tett Pepe, és a vezetőedző a meccs utáni sajtótájékoztatón inkább azt hangoztatta, hogy őt támadják, ne a játékosait. A szintén portugál Ricardo Carvalho is védelmébe vette az amúgy egy másik durvaságáért sárga lappal figyelmeztetett Pepét, mondván, hogy csapattársa „olykor a megengedett határ közelében futballozik, de mindig a labdát akarja megszerezni és tisztán játszik”.

Guardiola elzárkózott az eset kommentálásától, irányító középpályása, Xavi ugyanakkor leszögezte: amit Pepe művelt, az „brutális volt”. A brazil jobbhátvéd, Daniel Alves pedig annyit tett hozzá, hogy a madridi labdarúgó „nem először tesz ilyesmit”.

Az ügyben még Wayne Rooney, a Manchester United angol válogatott csatárkiválósága is állást foglalt, Twitter-oldalára a mérkőzés után a következőket írva: „Pepe. Micsoda egy idióta.” (MTI)

PEPE RÁTAPOS MESSI KEZÉRE


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik